Si-au folosit urina pentru a-si gasi catelul pierdut

simon O familie britanica a fost invatata/sfatuita sa adopte o solutie mai putin obisnuita (daca nu chiar ciudata!) pentru a-si face catelul pierduta sa reia urma spre casa. Louise si Jonathan Baltesz si-au imprastiat propriul miros peste trunchiurile copacilor si stalpii felinarelor in speranta ca Simon (un catel de cautare, ce s-a pierdut in jurul Bristol-ului) le va mirosi si va urma astfel calea spre casa. Jonathan Baltesz, 44 de ani, designer amenajari interioare, a admis ca ar face orice pentru a-si recupera iubitul Labrador negru. Disperatul cuplu a consultat un expert in comportament canin ce i-a sfatuit sa-si „marcheze” teritoriul din vecinatate casei lor cu propria urina.

Jane Hayes, specialistul in comportamentul canin solicitata de familia in cauza spunea: „Simtul mirosului unui caine este de 3.000 de ori mai puternic decat al nostru si asa cum noi ne recunoastem vizual, cainii o fac prin intermediul mirosului”. „Asta este si explicatia pentru care in momentul in care doi catei se intalnesc, primul lucru ce il fac acestia este sa isi miroasa dosurile. Desi oamenii sunt adesea socati cand aud pentru prima data de aceasta procedura, ei trebuie sa stie ca a lasa o urma de urina chiar functioneaza pentru ca daca un caine se pierde el se bazeaza pe mirosul sau pentru a se intoarce acasa. Imediat ce Simon va „prinde” mirosul stapanilor sai va sti ca nu este prea departe de casa”.

Un purtator de cuvant al sectiei de politie din zona a dezvaluit ca nu a primit inca nicio plangere despre modul deosebit de cautare al lui Simon. „A urina in strada este evident o ofensa dar partea primordiala este intregul proces de expunere in public, nu e vorba despre imprastierea urinei”.

Comentati?