Transplant

In spital se afla internat un pacient grav bolnav. Rudele sunt adunate in sala de asteptare; la un moment dat intra un medic obosit si abatut. „Imi pare rau ca trebuie sa va dau o veste proasta,” spuse privind fetele ingrijorate. „Singura speranta pentru ruda dumneavoastra este transplantul de creier. Este inca experimental, riscant iar din punct de vedere financiar, sarcina cade intru totul in seama dumneavoastra.” Rudele ramasesera asezate, ascultand vestile proaste. In sfarsit, unul intreba: „Spuneti-ne Domnule Doctor, asa, ca sa stim, cat costa un transplant?”

„Depinde,” raspunse medicul „5.000 euro e creierul de barbat, 200 euro cel de femeie.” Se lasa o lunga perioada de linsite, timp in care barbatii din sala incercau sa nu rada si evitau privirile femeilor, chiar daca unii zambeau. In final, curiozitatea il impinse pe unul sa intrebe: „Domnule Doctor, de ce aceasta diferenta de pret?”
Medicul zambi stingherit la aceasta intrebare atat de inocenta si raspunse: „Cele femeiesti costa mai putin pentru ca sunt creiere folosite, celelalte sunt ca noi.”

Comentati?