Utilizari neobisnuite pentru lucruri obisnuite

 Filtrul de cafea
– curata oglinzile, geamurile si paharele de vin; bagati mana in interiorul filtrului (ca si cand va bagati mana in manusa) si stergeti. Filtrul de hartie pentru cafea nu are puf, nu face scame si nu lasa urme.
– absoarbe picaturile si sterge firimiturile;
– pastreaza apa mai mult timp pentru flori; puneti un filtru in interiorul ghiveciului pentru a impiedica pamantul sa acopere gaurile de scurgere de pe fund si pentru a mentine mai mult timp apa in apropierea radacinilor;
– protejeaja portelanurile; pastrativa cea mai buna vesela departe de zgarieturi, punand cate un filtru intre farfurii cand le depozitati una deasupra celeilalte;
– salvati vinul dupa ce ati rupt dopul cand ati incercat sa-l scoateti; daca turnati vinul prin filtrul de cafea veti recupera bucatelele de pluta.

 Sarea
– spalati legumele; indepartati mizeria de pe spanac, varza si laptuci prin invartirea/amestecarea lor intr-un vas cu apa sarata;
– impiedica inghetarea geamurilor; stergeti interiorul geamului cu un burete imbibat in apa sarata si geamul nu va mai ingheta;
– impiedicati spumarea excesiva; scaapati de excesul de spuma cand spalati in chiuveta anumite articole de imbracaminte, sau vasele, presarand un praf de sare;
– curata grasimea; scuturand solnita in tigaie inainte de a o spala, veti absorbi cea mai mare parte din grasime;
– repara un fier de calcat lipicios; pentru a indeparta petele de mizerie de pe talpa fierului de calcat, presarati putina sare pe o bucata de hartie si treceti cu fierul incins peste ea. Repetati daca e necesar;
– indepartati urmele de apa de pe suprafetele de lemn; Veti facesa dispara petele de apa de pe suprafata lemnului facand o pasta din sare si ulei de gatit. Cu grija intindeti cu un burete pasta prin miscari circulare. Lasati sa stea apoi pentru cateva minute. Stergeti cu o carpa moale si lustruiti ca de obicei.

 Otetul
– curata cafetiera; scapati de murdaria si de mineralele depozitate, prin umplerea rezervorului cu o masura otet alb, doua masuri apa si fierbeti. Repetati la fiecare trei saptamani.
– curata iarba si semintele; turnati otet intre caramizi sau lespezile de piatra. Componentele acide distrug semintele si radacinile firelor de iarba.
– improspateaza legumele ofilite; introduceti legumele intr-o solutie formata din 2 cesti de apa rece amestecate cu 15 ml (o lingura) de otet timp de 10 minute. Catiti, uscati si serviti;
– evita mucegairea branzei; imbibati o carpa in otet, inveliti branza uscata in carpa si inchideti-o intr-o cutie. Asta-i tot! Otetul va proteja branza de sporii de mucegai.

 Servetele ceruite
– protejeaza tigaile; puneti o foaie de servetel intre tigaile de inox atunci cand le depozitati una intr-alta. Stratul subtire de ceara previne aparitia ruginei;
– protejeaza lumanarile; inveliti lumanarile colorate din ceara in servetele de hartie cerata si rasuciti capetele pentru a sigila; nu vor crapa sau uza prin frecare cand sunt depozitate in sertare;
– curata desfacatorul de conserve; treceti o bucata de servetel cerat prin rotitele desfacatorului; eliberaza mizeria si le acopera cu un strat fin de ceara astfel incat sa functioneze „ca unse”.
– lustruieste robinetele; frecati instalatiile cromate dupa curatare pentru a preveni petele de stropi de apa si de degete;
– dezlipeste paginile; introduceti hartia printre paginile ude ale unei carti; cand se va usca vor fi ca si noi.

Comentati?