Rulota magica atrage zilnic sute de sibieni

O masina frumoasa, unicat in Romania, doi oameni cu o idee simpla si delicioasa, o bijuterie de oras si un motiv pentru noi sa traversam muntii si sa mai vizitam Sibiul. Ica si Marc Pomat au cumparat o camioneta veche, din Olanda, un Citroen din 1947, fabricat ultima oara in 1982, au redecorat-o, dotat-o cu toate echipamentele necesare prepararii celor mai bune clatite din lume, au luat toate autorizatiile necesare si, de câteva zile, se plimba cu ea prin oras. Clatitele lor sunt deja o atractie pentru Sibiu. „Nu a fost visul nostru sa vindem clatite, dar ne place extrem de mult ceea ce facem si ne bucuram ca oamenii ne apreciaza. Noi ne-am propus sa vindem pentru început în medie 50-60 de clatite pe zi. Ieri am vândut vreo 160… Nici la telefon sau sa mergem la toaleta nu am avut timp”, povesteste Ica în timp ce prepara clatitele pentru clientii care saliveaza dupa ele la coada.

Masina a costat 4.000 de euro în Olanda, dar Ica si Marc au fost nevoiti sa mai dea înca 2.000 de euro pe taxa de poluare, în România. Modelul acesta de Citroen este unicat în România. Sotul Icai spune ca i-a luat toata vara sa o amenajeze. Masina are voie sa stea, conform autorizatiilor Primariei, în trei locatii în Sibiu, iar în weekend-uri merge la Paltinis. Singurii angajati ai afacerii sunt chiar ei, iar Ica si Marc spun ca lunea este ziua lor libera. Daca afacerea merge bine, vor încerca sa se extinda. „Mai avem loc în curtea casei unde stam în chirie, de înca doua masini”, glumeste Marc.

În aceste zile, Citroen-ul cu clatite este în giratoriul de pe Mihai Viteazu. Pozitionata într-o intersectie circulata din Sibiu, dubita cu clatite uriase are tot timpul clienti, chiar si când vremea este urâta. Angajatii bancilor din apropiere spun ca deja nu pot trai fara clatitele familiei Pomat. „Suntem deja clienti fideli. Mâncam zilnic clatite. Sunt delicioase si ieftine”, spune si Anca Arhire, o studenta care în fiecare zi trece cu prietenii pe la rulota. Ica si Marc le ofera clientilor clatite cu gem de caise, visine, cirese, gutui, capsuni si cu zahar brun, la pretul de 4 lei. Clatitele uriase cu ciocolata, cele cu mere rase, cu scortisoara si zahar brun costa 5 lei, iar cele cu banane si zahar brun si cu banane si ciocolata sunt 6 lei.

Deocamdata, clatitele stau în sensul giratoriu de pe Mihai Viteazu, între 11.00 si 18.00, de marti pâna vineri, iar in weekend de la 14 la 20, în timp ce luni e zi de odihna. Citroen-ul poate stationa, potrivit autorizatiei emise de Primarie, si în Parcul Sub Arini, sau la stadion.

3 comentarii pe “Rulota magica atrage zilnic sute de sibieni

Comentati?