Casa amprenta

Cladirea sub forma de amprenta – (The Fingerprint building) nu este de fapt o constructie reala ci a fost doar o parte a unei campanii de marketing pentru o companie creatoare de software. Ideea autentica apartine Thailandei, dar din pacate nu este inca pusa in practica. Cladirea arata precum o amprenta privita de sus iar din apropiere ne arata ca este de fapt un labirint.

Cladirea amprenta a fost menita sa promoveze un sistem de securitate cu amprenta digitala, creat de Spicyh. Chiar daca a fost doar un proiect, poate o echipa de arhitecti va decide in viitor sa o materializeze, pentru ca o astfel de constructie neconventionala poate servi unor scopuri diferite: centru de afaceri, teatru, opera, muzeu, si mai spuneti si voi … O astfel de idee n-ar trebui ratata la fel ca si multe alte idei care pareau imposibile la inceput.

amprenta

Chiar si pentru o locuinta poate fi spectaculoasa si functionala si – poate – chiar mai eficienta in ceea ce priveste aerisirea sau capturarea luminii soarelui.

Cladirile viitorului vorbesc toate despre stil, functionalitate, eficienta, distributie buna a spatiului, eleganta si lux iar un proiect ca aceasta ar trebui sa indeplineasca toate aceste cerinte. (sursa foto)

Comentati?