Sydney: anatomia vacantei perfecte/3

Sunt sigura ca exista o multime de variante de a-ti petrece vacanta in Sydney. O saptamana in perioada Revelionului este categoric un timp extrem de scurt, asa ca sper sa-ti foloseasca descrierea locurilor vizitate de mine:

Bondi Beach si Manly Beach
Definitorii pentru stilul de viata australian. Localnicii practica surf foarte des si aici ii vezi cel mai bine la ce grad de perfectiune au ajuns. Ai acces direct cu autobuzul din Sydney si nu exista umbrele pe plaja sau zona de umbra.

Taronga Zoo in Sydney
Treci cu telecabina pe deasupra animalelor apoi vizitezi zone in care esti in aceeasi cusca cu “locatarii” (cazul tarcului cu canguri). Excelent organizata! Mi-a placut mai mult decat WildlifeWorld din Darling Harbour.

Breakfast with a Koala
Imi imaginasem demult intalnirea cu animalul meu “suflet-pereche”, fiindca impartasim aceeasi viziune asupra diviziunii timpului. Koala doarme… 23h pe zi.

Evident, o fotografie tinand in brate un ursulet Koala este visul oricui viziteaza Australia si, in trecut, agentiile de turism se inghesuiau sa ofere serviciul. Lucrurile s-au schimbat insa in ultimii ani cand s-a descoperit cat de fragil si delicat este acest ursulet. Cercetatorii au constatat ca exista o tendinta a animalului de a se atasa imediat de persoana care il poarta in brate. Trecerea rapida de la un turist la altul ii provoaca stress care, datorita sensibilitatii ursuletului, ii poate cauza moartea. Dupa inregistrarea unui numar devastator de cazuri de moarte prematura a ursuletilor folositi in serviciile turistice, guvernul australian a schimbat regula jocului si a interzis tururile “Koala hugging”. In present, un angajat al parcului il poarta in brate pe ursulet si pozitioneaza simbolul Australian langa fiecare turist pentru fotografie. Esti rugat sa nu il atingi sau mangai pe micul Koala, spre binele lui.

Darling Harbour
Yachturi ancorate in port, pub-uri si restaurante excelente, muzica live. Perfect pentru un loc de distractie cu localnici, in timp ce turistii sunt prezenti mai mult in zona The Rocks, chiar langa Sydney Bridge.

Sydney Aquarium in Darling Harbour
Daca nu faci diving, iata cel mai simplu mod in care poti vedea un rechin la 1m, printr-un tub de sticla.

Sau daca rechinii sunt prea mult pentru tine, te poti amuza admirand pofta continua de joaca a focilor.

Comentati?