Mister frantuzesc

Mister frantuzesc

Turnul Eiffel este probabil cea mai faimoasa emblema a Frantei, dar Catedrala Notre-Dame este de fapt cel mai vizitat monument din Paris cu peste 13 milioane de turisti anual (Turnul Eiffel atragand doar 6~7 milioane). (foto via)

Localizata nu departe de Muzeul Louvre, Catedrala Notre-Dame, constructie inceputa in 1163 ce a fost efectiv terminata in 1345 (adica, nici mai mult, nici mai putin de 182 de ani de constructie). Este una din primele catedrale Gotice din Franta si Europa si este considerata cel mai bun exemplu al arhitecturii franceze.

Catedrala a fost profanata, jefuita si a servit drept magazie de alimente in timpul Revolutiei Franceze. Aproape a fost mistuita de flacari in 1871 si a supravietuit celui de al Doilea Razboi Mondial fara daune majore.

Este ceva absolut uluitor cu toate constructiile astea … fie ca sunt castele, ori catedrale … ceva de-a dreptul impresionant. Credeti ca ceva din ce construim noi in zilele noastre va fi inca in picioare si in urmatorii 100 de ani? Ma indoiesc foarte tare …

Comentati?