In parc

„Sa zicem ca alergi prin parc dimineata si cum alergi asa, il vezi pe bodyguardul care pazeste locul de joaca cum face pipi chiar in incinta locului de joaca, pe o tufa de langa leagane. Ti-e rusine de rusinea lui, dar ii zici, si, te-ai astepta sa intre in pamant de … rusine. Se inchide la pantaloni si balmajeste ceva dusmanos la cativa metri de wc-ul pe care nu i-a dat prin cap sa-l foloseasca.

Sa zicem ca alergi prin parc de cateva luni zilnic si vezi toti cainii cartierului atasati de oameni care, fara exceptie!?!, nu strang dupa ei.

Sa zicem ca in parc e o bucata de lac si sa zicem ca vin multi oameni care pescuiesc intr-o mare de gunoaie dintre cele mai bizare, inclusiv bucati de canapele si dulapuri. Sa zicem ca daca le-ai spus celor care fac curat ca raman gunoaie mari si multe dupa asa zisa curatenie ai primit o reactie si aceeasi balmajeala dusmanoasa.

Sa zicem ca azi dimineata pe toboganul mare din spatiul de joaca era o imensa balta de urina si ca la nici cateva secunde tu ai vazut unul dintre oamenii veniti sa dea la peste cum se pregateste sa urineze asa, pe gardul care delimiteaza malul lacului de spatiul destinat copiilor si sa zicem ca ai strigat la el sa mearga la toaleta. Sa zicem ca el, insotit de alti barbati, a venit la tine si toti au inceput sa faca mistouri. Sa zicem ca tu i-ai spus bodyguardului (fix aluia pe care mai demult l-ai zarit facand pipi) si ca el a dat din umeri si era oricum deranjat ca se uita la un filmulet pe telefon si pe banca de alaturi, doua bunici scoteau nestingherite nori de fum in spatiul de joaca. Sa zicem ca s-au alaturat barbatilor de pe lac si au venit si femeile care maturau si, in timp ce tu sunai la 112 au zis in cor lucruri amestecate de genul: esti nebuna, ai ceva cu barbatii, n-ai treaba, du-te in alta tara mai civilizata, emigreaza, aici e romania, chiar ne gandeam sa iti spunem ca ne place de tine da’ esti nasoala, din nou nebuna, poate nu te mai lasam pe aici, gardul nu e parc, n-ai vazut tu bine ca esti ochelarista, poate iti trebuie altceva si vrem sa iti dam. N-am avut timp sa stau sa astept echipajul, m-au sunat insa sa verifice daca stiu ca e voie sa fumezi in parc, nu, nu la locul destinat copiilor dar alaturi e voie … probabil si sa-mi verifice gradul de nebunie.

Ce voiam sa zic e ca sunt trista ca ne obisnuim cu mizeria, cu infectia, cu abuzul, cu degradarea, ca le aparam si ca suntem bolnavi de neputinte.

Update:
Am cautat firma de paza pe net ca sa sa le povestesc despre atitudinea impardonabila si neprofesionista a angajatului. Am gasit cateva numere de telefon pe net, niciunul nu este bun, nu au site, nu pot fi gasiti. Am sunat la primaria sector 2, la departamentul administratia domeniului public, nu se ocupa ei … cu curatenia parcului sau a lacului … trebuie sa gasesc eu firmele contractante …” – Oana Bucur

(foto ©ziartgneamt)

Comentati?