Despre ieri, despre marele nimic

A scris Andreea Muresan, despre ieri:
„Ce am văzut eu din mitingul PSD:

1. mulți oameni pe care nu îi unea nimic. Niciun ideal. Nicio speranță. Niciun dușman comun. Niciun subiect de conversație.
2. mulți oameni debusolați. Nu entuziaști. Nu agresivi. Pierduți. Derutați. Sau plictisiți. Cu un soi de „ce caut eu aici” pe chip. Sau de „abia aștept să se termine”…
3. mulți oameni săraci. După haină și papuci și mai ales după mâinile arse de soare și muncite în care țineau mototolite hârtii de 1 leu. Ce să cumperi în Victoriei cu 1 leu?
4. mulți oameni fără simțul proprietății asupra țării ăsteia. Când te simți proprietar pe țară te simți responsabil pentru fiecare colț din ea. Nu faci pipi pe Muzeul Antipa, nu lași pet-uri pe esplanada de la MȚR, nu umpli Piața Victoriei de hârtii și chiștoace, nu dărâmi garduri.
5. mulți oameni pentru care a fi patriot înseamnă probabil doar să îi înjuri pe unguri și să cânți la beție, cu lacrimi în ochi, „noi suntem români…” Dacă ești patriot și „mândru că ești român” nu arunci tricolorul pe jos și nu pleci în timp ce se cântă imnul.
Dintre toate, punctul 5 m-a șocat cel mai mult.”

photo © Dan Mihai Balanescu

Comentati?