Nondescript

nondescriptGreu de definit „Nondescript” – aceasta minunata creatura a fost prezentata a fi o interesanta relicva din vremurile cand explorarea lumii oferea ciudate si exotice posibilitati pentru imaginatia europenilor. „Nondescript” a fost creat prin 1824 de catre excentricul dar extrem de respectatul naturalist englez al secolului 19, Charles Waterton. Pasionat ecologist si explorator, ce a calatorit in cele mai indepartate locuri din America de Sud pentru a studia exotica viata salbatica, a fost si taxidermist inventand o tehnica de conservare ce folosea produse chimice pe baza de mercur pentru a intari pieile de animale, de preferad in detrimentul traditionalei umpluturi.

In 1824 Waterton s-a intors in Anglia din calatoriile sale in America de Sud cu bustul acestei ciudate creaturi umanoide. Curioasa fiinta cu fata umana are o coama groasa rosie ce-i inconjoara capul mic. Waterton l-a botezat „Nondescript”, pentru ca nu s-a potrivit in nicio categorie taxonomica existenta. Desi cativa ochi curiosi l-au acuzat pe Waterton ca s-a prezentat in fata comunitatii stiintifce cu o farsa, cei mai multi au fost de parere ca aceasta monstruoasa creatura era un lucru real, nu mai mult de necrezut decat puturosul sloth sau platypusul cu cioc de rata ce a fost recent introdus si in Europa de catre oamenii de stiinta calatori in ciudate si exotice locuri.

Dar „Nondescript” a fost intr-adevar un fals si de-aia (poate) si greu de definit: un produs al minunatei imaginatii a lui Waterton si o demonstratie a inovativelor sale abilitati de taxidermie, creat prin barbierirea/raderea fetelor a doua maimute urlatoare rosii si manipuland pielea lor umeda pentru a da hibridului un aspect cat mai uman.

Comentati?