Doruri

Doruri

Ultima din multele vizite la spital. In curte chiar langa intrare o pisica alba, curata si pufoasa ne-a intampinat. Aveam 18 ani si a fi tarata de ai mei la spital nu-mi facea nicio placere, dar intalnirea cu felina mi-a schimbat toata ziua, mai ales ca micuta miorlaitoare si-a pus la bataie toate farmecele si a reusit: in urmatoarele secunde se afla in bratele mele.

„De ce nu te duci in rezerva doamnei P. cu pisica? Biata de ea si-a pierdut un picior din cauza diabetului in toamna. Are aproape 90 de ani, este oarba si nu vine nimeni sa o vada.” imi spuse asistenta uitandu-se cumva speriata la ghemotocul alb din bratele mele stiind ca daca apare seful ei ea, pisica si eu vom zbura de nu ne vom vedea …

Usa salonului era deschisa. Asistenta a intrebat-o pe subtirica femeie din pat daca ii permite unei domnisoare insotite de o pisica sa intre sa o vada, iar ea a intors capul spre noi. „Oh, da, mi-ar placea sa o ating.”

„Am avut o pisica. O chema Matilda si era foarte frumoasa, alba precum neaua. Mi-a fost alaturi 20 de ani dupa ce mi-a murit si sotul. Dormea cu mine in fiecare noapte, am iubit-o foarte mult. E greu aici, mai ales ca nu pot sa ma misc de una singura … ”

In timp ce ma asezam pe marginea patului batrana doamna continua: n-o sa-ti vina sa crezi dar iubeam dansul. Faceam toate prostiile pentru el. Am castigat chiar si un concurs! Imi doresc acum sa fi dansat mai mult … E ciudat si deopotriva induiosator cand iti dai seama ce-ti lipseste, de ce tie dor cand totul … se duce de rapa. Dar ultimele ei cuvinte au fost doar un murmur aproape imperceptibil. Adormise.

Am luat pisica de pe pat, am iesit in varful picioarelor din salon si am condus pana acasa. Am intrat in camera mea, am tras draperiile (sa locuiesti la parter si sa-ti fie geamurile chiar la aleea de acces in blocul vecin nu dadea nici cea mai vaga urma de intimitate), am pus Tina Turner cu volumul la maxim si am dansat. Am dansat.

Comentati?