Despre educatie si gestul reflex

Cand ai educatie tot ce faci vine firesc, nu trebuie sa te intrebuintezi foarte tare. Asa cred eu. Sper sa va conving si pe voi dupa ce vedeti filmuletul de mai jos. El ne vorbeste despre educatie si gestul reflex indiferent de situatia in care te afli.

Tsounami – un val care nu le-a distrus japonezilor spiritul.

Yu Muroga este un sofer japonez. Se afla in cursa in ziua in care Japonia a fost ingenuncheata – 11 Martie 2011. Ca majoritatea oamenilor din zona sa, nu s-a simtit amenintat de tsumani, stiindu-se suficient de departe de coasta. Asa ca a continuat sa conduca si sa-si faca treaba. Camera HD montata pe bord nu doar ca a surprins socul dar a capturat si momentele ce l-au urmat, in care multi soferi au fost blocati de apa adusa de tsunami.

Este la un moment dat pe film, la minutul 1:01 o scena absolut ireala! Soferul unei masini coboara in graba din masina. Valul de apa si resturi ce venea cu furie nu promitea nimic bun. Era inspaimantator! In emotia momentului nu a impins cu suficienta forta usa masinii. Se pregateste s-o ia la fuga dar se intoarce. Ai impresia ca a uitat ceva important in masina, poate niste acte sau ceva important aflat in interior. Masina incepuse deja sa pluteasca pe apa, dar el se intoarce sa inchida usa! Sa nu loveasca pe altii, sa nu se loveasca si/sau rupa … nici nu mai conteaza! Gestul reflex este uluitor. Inaintea celui de a se pune el la adapost, inchide usa!

Gesturi mici … reflexe … ce spun atat de mult despre un om, despre educatia lui, si desi ceea ce li s-a intamplat japonezilor este o tragedie ce te rascoleste de fiecare data, merita sa vedeti filmul acesta.

Comentati?