Cel mai scurt zbor

shortestflight-3Pentru cei cu fobie pentru avioane nici cel mai scurt zbor nu-i suficient scurt. Si totusi oare exista un zbor mai scurt decat cel despre care e vorba in randurile de mai jos?

Cel mai scurt zbor comercial se desfasoara intre cele doua insule Orkney – Westray si Papa Westray – si dureaza … Mai mult dureaza check-in-ul, sunt sigura!

In nordul Scotiei, separate de 1,7 mile se afla cele doua insule Orkney. Intre ele transportul se face cu avionul si exista o linie ce opereaza pe aceasta ruta: Loganair. Durata oficiala a zborului este 2 minute, insa in conditii ideale de vreme (adica un vant bun din spate) zborul poate fi facut in numai 47 de secunde. Biletele costa 30$ fara niciun serviciu inclus in pret.

shortestflight

Confor rapoartelor publicate in The Daily Mail, 30% din pasagerii ce folosesc acest zbor sunt asociati cu serviciul educational de pe Insulele Orkney, cele de sanatate – personal si pacienti – din Scottish National Health Service. Insula Papa Westray este caminul a 70 de persoane si locul a 60 de situri arheologice.

shortestflight-2

Loganair, ce opereaza pe acesta ruta din 1960, a introdus un zbor pentru turisti in 2011. Zboruri speciale au loc in fiecare saptamana de vreo doua ori pentru cei ce vor doar sa faca o vizita si-apoi sa se intorca pe Orkney Mainland.

shortestflight-3

Comentati?