STOP violentei domestice

Campanie impotriva violentei domestice, banata pe motiv de violenta excesiva! Oare chiar toata lumea a luat-o razna? Pai scopul unei campanii este de a arata celor ce nu stiu, sau aleg sa ignore evidentele, ce se intampla cu femeile abuzate fizic, oameni buni! Din cauza acestei „violente excesive” unele chiar si mor!

2 femei mor in fiecare saptamana in Marea Britanie din cauza ranilor provocate de violenta domestica. In Romania, pana la sfarsitul lui 2000, in legislatia romaneasca nici macar nu exista vreo referire la violenta domestica. Macar acum exista pedepse cuprinse intre 6 luni si un an. Insa nici o cifra nu spune inca, nici macar astazi, cate femei mor din cauza violentei conjugale.

Marea Britanie a lansat o campanie nationala pentru constientizarea faptului ca violenta domestica exista; aceasta se centreaza pe un film de scurt metraj, regizat de castigatorul premiului BAFTA, Joe Wright si avand-o ca actrita in rol principal pe mult-premiata Keira Knightley.

Dar (ei da, exista si un dar, si iata ca li se intampla chiar si celor mai buni) campania a fost retrasa de pe tv din cauza duritatii mesajului. Au propus ca scenele in care Keira incaseaza cateva picioare pe unde se nimereste (gura, stomac, fata) in timp ce se afla la pamant sa fie scoase. Totusi, cum ramane cu scopul campaniei de a arata exact ce li se intampla femeilor, acolo unde ar trebui sa se simta cel mai in siguranta, adica in propriul camin?!
(fot via metro.co.uk)

Comentati?