Cel mai lung gard de pe pamant

Una din cele mai lungi structuri construite de om este Australian Dingo Fence – gardul construit pentru a tine in desert cainii australieni Dingo. In fapt este cel mai lung gard din lume. Traversand doua state din sudul continentului australian, Queensland si South Australia, Gardul Dingo are 5.614 kilometri lungime. Cu ajutorul serviciului flickr si a membrilor lui am selectat cateva fotografii ale celui mai lung gard din lume.

Ca sa respecte mot-a-mot definitia numelui sau, ar fi fost nevoie de 5.614.000 de caini Dingo stand fiecare cu nasul in fundul celuilalt pentru a forma acest gard. Pentru constructia lui au fost folosite cu totul alte tipuri de materiale, asa cum puteti vedea si in fotografii …

5.614 km este lungimea totala a „Dingo Fence”.
8.614 km a fost lungimea lui totala pana in 1980, cand din cauza costurilor de reparatii si intretinere a fost scurtat la lungimea de astazi.
26,5 milioane ha de pasuni pentru ovine si bovine protejeaza Gardul Dingo.
5.614.000 metri de plasa de sarma de 1,80 m inaltime s-au folosit la construirea Gardului Dingo; e bine de stiut ca gardul este ingropat 30 de centimetri in pamant.
623.777 metri de lemn si piloni de otel tin la verticala gardul.

Desi este stiut ca Dingo Fence este format din patru sectiuni; fiecare dintre ele poarta propriul nume:
1) Gardul Marii Bariere sau Gardul Wild Dog Barrier (Queensland) – 2.500 km
2) Gardul Granitei Queensland (Queensland) – 349 km
3) Gardul Granitei Australiei de Sud (South Australia) – 257 km
4) Gardul Cainilor (South Australia) – 2.508 km

Comentati?