Nomazii contemporani

Nomazii contemporani – In 2007 fotograful Adrain Chesser a participat la o ceremonie aborigena – Naraya – in timp ce traversa o perioada foarte dificila dupa moartea mamei sale. Aici i-a cunoscut pe Finisia Medrano si JP Hartsong ce traiau ca vanatori in Marele Bazin (The Great Basin), parte a Statelor Unite care acopera statele Nevada, Utah, Oregon si California. Descoperind acest mod de viata liber a decis sa afle mai mult.

 

nomade7

Incitat, a decis sa se mute in Seattle pentru a-i putea vizita mai des. In perioada ce a urmat cei doi au inceput sa tot adune in preajma lor oameni care isi doreau sa traiasca la fel de liber in natura (pe cat e posibil asta intr-o lume moderna). Fara sa realizeze trecerea timpului s-au scurs sase ani din viata timp in care le-a urmarit si documentat stilul de viata. Lui Chesser anii acestia i-au schimbat viata.

Cu ajutorul lui Timothy White Eagle si-a transformat experienta intr-o carte – The Return impartasind deasemenea si o parte din fotografiile sale (pe care le puteti gasi si pe website-ul sau). Nomazii contemporani. (sursa: http://www.businessinsider.com)

nomade2

nomade3

nomade4

nomade5

nomade8

nomade9

nomade1

Comentati?