Coins of Hope

Pe 25 Mai 1979, Etan Patz in varsta de 6 ani a disparut fara urma in New York. Exact 4 ani mai tarziu, the Day of the Missing Children / Ziua Copiilor Pierduti a fost lansata in Statele Unite. In 1998 s-a raspandit in toata lumea si a devenit zi internationala cu zeci de tari participante. Este o zi a sperantei si a solidaritatii (pentru copii pierduti, respectiv pentru cei dragi si neconsolati, oriunde s-ar afla ei in lume). Anul acesta Ziua Internationala a Copiilor Pierduti a fost organizata in Belgia pentru a 15-a oara, si a adus o initiativa exceptionala.

Pe 25 Mai Monetaria Regala din Bruxelles a batut o moneda speciala – o moneda de 2€ ce are desenata pe o fata chipul unui copil disparut: Liam Vanden Branden, ce s-a vaporizat in urma cu 20 de ani chiar in aceasta luna si avea la data disparitiei 2 ani. Fiind copilul cu cea mai frageda varsta si care continua sa ramana disparut a devenit si simbolul copiilor disparuti.

Banca Nationala a Belgiei a pus in circulatie un milion de monede de 2€ ca mijloc normal de plata, la fel ca si monedele normale de 2€. Intentia este ca oricine cheltuieste sau primeste una din aceste monede sa aiba sansa sa reflecteze la soarta tuturor copiilor disparuti, acum si in viitor. De-asta se numesc Monedele Sperantei / Coins of Hope. (sursa fotografie)

Comentati?