Criogenie digitala

Faceti-va un backup al creierului! Nu-l lasati sa se risipeasca. Salvati-va toate cunostintele, ideile si amintirile pentru generatiile viitoare intr-un avatar online.

Visul de a folosi tehnologia pentru a atinge nemurirea nu este deloc nou. Prima data a fost criogenia – inchiderea ramasitelor lumesti intr-un congelator in speranta ca intr-o zi tehnologia va fi suficient de avansata pentru a reinvia trupul si sufletul.

Mai nou a aparut (si se dezvolta) Lifenaut, un fel de criogenie digitala. Incarci detaliile cheie ale existentei tale creand o identitate digitala ce exista on-line. Poate include fotografii, video, harti ale locurilor pe unde-ai fost si cele mai adanc ascunse ganduri si sentimente.

Serviciul de baza este gratuit, dar fiti pregatiti sa alimentati o investitie de-o viata – pentru „Mindfile Account” – cu suficiente informatii pentru a va face avatarul postum o realistica versiune a voastra. Puteti chiar depozita mostre ADN pentru o potentiala recuperare-clonare a unui corp nou. Viata ca o opoveste SF…

Comentati?