Radio, dragoste si Sf.Valentin

„In 14 februarie, lumea intreaga il sarbatoreste pe Sfantul Valentin. Numai ca Sfantul Valentin nu-i acasa. Sau daca-i acasa nu deschide usa uratorilor. In calendarul catolic nu exista un Sfant Valentin, iar in cel ortodox exista unul, dar el primeste invitatii pe 30 iulie. Atunci e praznuit. Cel de pe 14 Februarie este unul inventat de agentiile de publicitate. Pare ca totusi e inventat din dragoste. Macar daca ar fi inventat din dragoste pentru sfinti, dar pare mai degraba din dragoste pentru publicitatea dragostei. Cum o fi: daca-i chef, chef sa fie! Fiindca ce motiv mai mare de sarbatoare ne-ar trebui decat duminica cu Sfanta Liturghie?

***

Acum cativa ani, dupa ce am facut un radio, am venit la Bucuresti, pe strada Delea Noua, la Agentia Nationala de Comunicatii, sa cer o marire de putere sa poata fi auzit in tot orasul. Eram stresat, se acordau extrem de greu, la nivel de presedinte. Afara era frig si am ajuns mai repede decat eram chemat asa ca am intrat intr-o bisericuta asezata vis-a-vis de cladirea impozanta de sticla a ANCOM-ului. Cand ajung sa ma inchin, citesc ca in racla se afla moastele Sfantului Valentin! Acum aveam o dilema, pentru ca nici nu iubeam pe atunci: pentru ce ma rog? Din cauza stresului am ales marirea de putere. Astazi, radioul, care acum se numeste JOY FM, se aude in tot Aradul.

Dupa dragoste am mai asteptat vreo doi ani. E tot bucurie, o cheama altfel, si daca o intristez uneori, nu o mai aude nimeni in Arad, ca nu mai vorbeste cu mine.” – Emilian Eli Pintea (foto by jesse on DeviantArt)

Comentati?