Poate, totusi, banii cresc in copaci

V-a pedepsit vreodata mama intrebandu-va dojenitor: crezi ca banii cresc in copaci intr-o posibila – si de cele mai multe ori esuata – incercare de a va stavili stilul risipitor? Ei bine, poate – doar poate – s-a inselat. Sunt locuri in Anglia unde banii se pare ca fac asta. Haideti sa le vedem.

bani1
Poate ca este pur si simplu noroc, sau poate oamenii cred ca lasand o moneda in scoarta unui copac, aceasta li se va intoarce multiplicata. Oricare ar fi originile acestui ciudat obicei, sunt o seama de arbori in UK ce poarta povara sperantelor financiare ale multora. Poate ca le-a venit greu sa … impace intre ele obiceiurile … brute cu veniturile … nete.

bani3
Locuitorii din Yorkshire, nordul Angliei, sunt recunoscuti a fi extrem de grijulii cu banii lor. In timp ce acest stereotip localizat ar putea fi nedrept uneori, exista dovezi ca in anumite ocazii sunt dispusi sa renunte la precautii, sa le lepede in patru zari si sa-si introduca monedele in copaci.

bani4
Oamenii din Ingleton, nordul Yorkshire-ului au unele din cele mai uimitoare paduri din tara iar cararile te conduc uneori spre cu totul alte oferte decat privelistile ce-ti taie rasuflarea sau cascadele pitoresti. La prima vedere pare ca monedele aproape ca s-au contopit cu lemnul, dar acesta este doar efectul vremii asupra metalului.

bani5
Unii sugereaza ca motivul pentru care banii sunt indesati in trunchiul copacilor este nu doar dorinta de a creste bunastarea cuiva. Se crede ca numarul de monede impins in lemn de cineva duce implicit la un numar similar de copii. Ce-ar putea avea fertilitatea in comun cu practicile acestea nu pot sa va spun. Copacul insusi, desi mort de mult, a ajuns sa suporte aparenta spatelui unei reptile, monedele devenind un fel de solzi. Intr-un an veti fi surprinsi sa vedeti cat de mici devin.

bani6
Lasand de o parte aceasta padure, nici macar nu trebuie sa parasiti regiunea pentru a vedea un alt copac ce este strapuns de sute de monede. Bolton Abbey, faimos pentru ruinele manastirii din secolul 12, are propriul sau copac. Faptul ca doi copaci de acelasi fel sunt gasiti in acelasi tinut poate ca spune ceva despre locuitorii lui.

bani7
Daca vreodata aveti drum in Cumbria, nu uitati sa vizitati Ambleside. Aira Force, locul unde veti vedea o foarte frumoasa cascada, este deasemenea locul unde veti gasi un alt copac cu bani. Daca Hercules Poirot ar fi in viata astazi ar putea face probabil profilul celor care folosesc copacii pentru acest gen de „decoratii”. In primul rand nordul Angliei, in al doilea rand pozitionarea in apropierea unei cascade. Puneti totul intr-un bun scenariu politist si ati putea avea bazele unei nuvele gen Agatha Christie.

bani8
Dovedale in Derbyshire este si el caminul unui astfel de copac. Detinut in proprietate de National Trust in UK, atrage anual peste 1 milion de vizitatori pentru minunatele peisaje. Daca se intampla sa mergeti acolo la vanatoare de copaci cu bani, nu uitati ca puteti vedea deasemenea faimoasele pesteri cunoscute sub numele de Dove Holes.

bani9
Teesdale este un loc mai racoros decat restul celor ce au copaci cu bani. Este pozitionat intr-o vale pe partea estica a Muntilor Penine in Anglia. Este oficial un loc de o uluitoare frumusete, desi climatul este catalogat drept sub-arctic. Zapada vine aici cam de prin Iunie, insa nimic nu-i impiedica pe unii din locuitorii zonei sa spere ca al lor copac este mai facator de minuni decat altii si deci sa-l puna la … indeplinit visele lor.

bani10
Oricare ar fi motivele celor ce indeasa monede in copaci, si indiferent de zona in care se afla, unii dintre ei pot spera ca dorintele ce si le-au pus sa se indeplineasca.

bani11

Comentati?