Cand natura se joaca de-a pictura

Eucaliptul curcubeu sau cand natura se joaca de-a pictura. Ar putea parea ca cineva s-a jucat cu pensula, insa credeti-ma pe cuvant, artistul responsabil pentru aceasta vie opera de arta este doar Mama Natura.

Incredibilul eucalipt curcubeu este singura specie de eucalipt ce creste in emisfera nordica. Poate ajunge pana la inaltimi impresionante de chiar 70 de metri, si este in mod normal crescut pentru celuloza, folosita pentru hartia alba. Sunt multe alte informatii interesante legate de acest tip de eucalipt, insa intrebarea evidenta ce se impune este: de ce arata de parca ar fi pictat?

Secretul este de fapt foarte simplu: copacii pierd multiple straturi de scoarta in fiecare an, dar nu in acelasi timp. Cand cele ce trebuie sa se desprinda cad, coaja verde din interior este expusa si pe masura ce se maturizeaza, fiecare nou strat de scoarta intai se albastreste, apoi se transforma in portocaliu, dupa care urmeaza violet si in final maron. Tot acest proces creeaza efectul de curcubeu ce-i face pe acesti copaci atat de frumosi. Eucaliptul-curcubeu se gaseste in Noua Guinee, Noua Britanie si Filipine. Dar putem si sa spunem ca natura se joaca de-a pictura. (sursa: Kuriositas)

Comentati?