Lista

„era să iau iar „zmeura de aur” pentru cea mai proastă prestație in 2015.
uit să îmi pun cadou sub brad, deși regizez totul până în pragul desăvârșirii. cu patru ani în urmă s-a terminat cu „mami, Moș Crăciun e rău. crede că tu n-ai fost cuminte.” Jamilla, venirea ta de ieri m-a ajutat să creez diversiunea anul ăsta și să plasez totul sub pom cât zic:
„Sonia, cheamă tu liftul, să mergem la Jamilla.”
„E aici liftul, mami.”
„Of, cheamă-l și pe celălalt.”
„Mergem cu două lifturi? Am voie singură în lift?”
„NU! Ne alegem liftul! Gata, hai!”
înghit nemestecat juma de biscuit fără gluten și juma de pahar de lapte fără lactoză pregătite pentru Moș Crăciun (că nu leșină dacă ia un snack ușor de tolerat!), arunc cadouri alandala peste brad, au, era să cadă pomu’-n șemineu, a, șemineul e canal TV, și ies.

ne-ntoarcem (thanks again, Jamilla).
„Mama! A venit! A venit Moș Crăciun! Iar l-am ratat!”
„E important că nu te-a ratat el!”

îi fuge sângele din mâini când rupe ambalajele cum a-nvățat-o tatăl ei. râde febril. nu e doar bucurie că a primit exact ce și-a dorit, ci mai degrabă că Moșul ăsta îi ia dorințele în seamă între dorințele a milioane de copii.

stop cadru: am uitat de mine. God! iar. plasez urgent pe nevăzute periuța de dinți din baie-ntr-o ghetuță.
„mami, tu ce-ai primit?”
„vai, uite, asta! exact ce mi-am dorit!”
„o perie? îți luam eu, mami! lui Moș Crăciun îi cerem chestii-așa, mai imposibile.”
„Mie îmi spui?!”

mda. e pentru prima oară când mă enervează că Moș Crăciun își ia aplauzele-n locul meu. am alergat câteva zile și nopți să caut lucruri „așa, mai imposibile” din lista aia scrisă atâta de frumos de mâna cea mai scumpă, din sufletul cel mai cinstit și bun, și-acum m-aleg cu periuța mea de dinți luată din Mega c-o săptămână-n urmă și cu senzația că eu nu i-am luat nimic fetei mele care-a venit la teatru după mine să-mi dea steluțe, inimioare și lumânare pe care le-a făcut cu mâna ei la școală pentru mama. da’ până când?!

eu știu că Moș Crăciun există. există tot ce ne imaginăm.

Isus s-a născut din iubire și a adus cu El Iubirea. cu nașterea Lui din Decembrie oamenii își aduc aminte că sunt buni și că iubesc. copila mea va ști într-o zi asta. o știe și acum (dar, cumva, Moș Crăciun ne cam bruiază, scuze). va scrie-atunci cu mâna aia cea mai scumpă, din sufletul cel mai cinstit și bun, scrisoare pentru mama cu lucrurile cele „mai așa”, posibile. dar va porni să împlinească singură o altă listă, The List :)), lista cu „chestiile” alea „așa, cele mai imposibile” care, știu sigur, vor fi importante. și îi vor fi împlinite. va avea ea grijă. și voi avea eu grijă. eu pot tot imposibilul din lista aia. că eu sunt mama. 🙂
oh, beat this, Santa. :))))))
Isus este Iubire.
mama” – Dorina Chiriac

Comentati?