Farmece cu cafea

„Coffee is far more than a beverage. It is an invitation to life, disguised as a cup of warm liquid. It’s a trumpet wake-up call or a gentle rousing hand on your shoulder… Coffee is an experience, an offer, a rite of passage, a good excuse to get together.” Let’s have a coffee!

„La micul dejun, domnul asta (65+) era imbracat in costum cu trei piese, cu cravata si palarie. Isi umpluse farfuria varf cu omleta, isi pusese suc din carafa si se invartea incurcat c-o cana goala de cafea pe langa cele doua masinarii care detineau in ele mecanismul de produs bautura esentiala dimineata.

L-am urmarit cu coada ochiului in timp ce puneam niste omleta pe propria farfurie. Era lume putina, asa ca n-avea la cine sa se uite si sa imite. Cand am ajuns langa el, si-a luat inima in dinti si m-a intrebat cum se face. I-am luat cana, l-am intrebat de care vrea, am apasat pe buton. Mi-a multumit.

Eu am terminat repede de mancat si am iesit pe hol la tigara. A iesit si el, a cumparat o sticla mare de apa de la barul de zi. Cand a trecut pe langa mine, m-a salutat foarte ceremonios: sarutmainile, domnita care farmeca masina de cafea!

Cred ca azi o sa zambesc toata ziua.” – Ruxandra Predescu

cafea

Comentati?