This is water

David Foster Wallace (21 Februarie 1962 – 12 Septembrie 2008) a fost un premiat scriitor american, eseist, autor de proza scurta si profesor la Pomona College din Claremont, California. Wallace este cunoscut mai ales pentru nuvela sa „Infinite Jest” din 1996 catalogata drept una din cele mai bune din Cele mai bune 100 de nuvele in limba engleza din perioada 1923-2005 de catre Revista Time.

In Mai 2005 Wallace a adresat cuvantul de incheiere pentru absolventii de la Kenyon College. Discursul a fost publicat in 2009 sub titlul „This Is Water”.

Wallace s-a spanzurat pe 12 Septembrie 2008. Intr-un interviu in The New York Times tatal lui Wallace spunea ca fiul sau suferea de depresie de mai bine de 20 de ani si doar medicatia i-a permis sa fie atat de creativ si de productiv. Insa cand medicatia a inceput sa-i arate si severe efvecte secundare Wallace la sfatul medicului sau a incetat sa mai ia medicamentele din Iunie 2007. Depresia s-a reintors. I-a fost prescris un alt tratament inclusiv terapie electroconvulsiva. Fara efect, astfel ca s-a vazut obligat sa se intoarca la tratamentul initial, dar isi pierduse eficacitatea. In lunile premergatoare mortii sale depresia i-a devenit tot mai severa.

O ilustrare perfecta a stoicismului ca filozofie. Un discurs interesant. Si al sau „This Is Water!”. (Unii spun ca asta este Network Marketing: precum apa in acvariu … Dar ce este acela Network Marketing)?

Comentati?