17.000 de copii mor in fiecare zi

Si a fost Ziua Copilului. Le-am urat cele bune si frumoase puilor nostri, ai prietenilor, copilului care am fost si … cam atat. Dar exista printre noi, destul de aproape niste copii care (conform statisticilor actuale) nu vor sta prea mult pe acest pamant.

Este o mare rusine ca peste 17.000 de copii cu varsta de pana in 5 ani mor zilnic din cauze ce pot fi usor prevenite. Boli precum pneumonia si malaria isi iau inca tainul in trupuri ce abia si-au inceput viata.

World Vision, ce a creat clipul de mai jos in parteneriat cu Don’t Panic are, cu ocazia Zilei Copilului, o Global Week of Action sperand ca milioane de oameni le vor cere liderilor lor sa puna capat deceselor ce pot fi prevenite, pentru ca infometarea si violentele asupra copiilor pot si trebuie sa fie oprite in urmatorii 15 ani.

In ultimii 20 de ani s-au inregistrat progrese uimitoare in descresterea numarului de morti evitabile precum si in reducerea saraciei extreme. Pasi importanti s-au facut, dar 17.000 pe zi inseamna cu 17.000 mult mai mult decat este acceptabil. Cand faci calculele cifrele sunt si mai ingrozitoare: peste 6 milioane de copii sub cinci ani mor din aceste cauze in fiecare an!

Ati putea crede ca saracie zero este o himera, o poveste de adormit copii. Cu toate astea in ultimele doua decenii numarul deceselor piticilor sub cinci ani s-a injumatatit. Daca ne folosim influenta pe care fiecare o avem asupra celor ce ne conduc, aceast numar poate fi mult scazut, tinzand spre magica cifra zero.

Pentru mai multe informatii vizitati si studiati website-ul World Vision si, pentru a face cat mai cunoscuta actiunea lor, folositi hashtag-ul #Stopatnothing si distribuiti pe canalele media pe care le folositi clipul de mai jos.

Ce preferati: un copil care se joaca sau un scenariu intunecat? Imaginati-va asta de 17.000 de ori. In fiecare zi. Ce se intampla in continuare este un lucru care depinde si de tine.

Comentati?