Amy

Amy. Din 3 Iulie in cinematografele din Marea Britanie. Amy este un documentar despre viata si cariera minunatei Amy Winehouse, si spune incredibila si mult prea scurta poveste a detinatoarei de 6 premii Grammy folosind propriile-i cuvinte. Imagini de arhiva nedifuzate pana acum precum si piese neascultate inca. O adevarata bijuterie despre un talent unicat al generatiei ei, un muzician ce a captat atentia intregii lumi. O artista a jazzului in cel mai autentic sens. Interesul invaziv al presei cuplat cu relatiile ei nefericite, refugiul in alcool, toate au dus la nefericitul sfarsit din Iulie 2011 la numai 27 de ani. Regizorul filmului este Asif Kapadia, cel ce a regizat si excelentul documentar dedicat lui Senna pentru care a si fost recompensat cu premiul BAFTA.

“I don’t think I’m going to be at all famous. I don’t think I could handle it. I would probably go mad,” spune Amy intr-un interviu ce apare in treiler.
Trist. Foarte trist. Mi-ar fi placut sa o vad evoluand, venind cu noi melodii. Uneori insa stelele cele mai luminoase ard mai repede.

Studioul ce a facut filmarea – A24 – are in lunga-i lista de productii filme interesante precum: Ex Machina, Bling Ring, Obvious Child, A Most Violent Year, The End of the Tour, Spring Breakers, Under the Skin, etc. Iata trailerul:

Comentati?