Oua de melc, ultimul rasfat

Oua de melc sau noul caviar alb. „Inventate” de un francez ce-si castiga existenta din amenajarea bucatariilor, Snail Caviar este cea mai noua senzatie gastronomica a Frantei.

Dominique Pierru, geniul din spatele Snail Caviar, a petrecut 3 ani pentru a-si perfectiona „inventia”, dupa ce si-a abandonat cariera. A trebuit sa gaseasca o cale sa isi convinga cei 180.000 de melci sa produca o suficient de mare cantitate de oua, iar apoi sa le inmoaie. A fost o sarcina destul de grea, dar astazi al sau caviar De Jaeger este unul din cele mai ravnite rasfaturi din restaurantele frantuzesti.

Dupa vanzarea a 200 kg de Snail Caviar in 2008, Pierru a vandut in 2009 300 kg. Si asta nu pentru ca sunt ieftine, nici pe departe!, un borcanel de 30 de grame se vinde pentru de 39 euro, in timp ce 50 grame au un pret de eticheta de 82 de euro.

Dominique si sotia lui au decis sa inventeze bizara delicatesa dupa ce au ajuns la concluzia ca o ferma traditionala de melci nu este un business viabil. Astazi importa melci din tarile Europei de Est si ii urmaresc cand isi depun ouale.

Snail Caviar se serveste cel mai bine pe toast sau frunze de salvie, acompaniat de un pahar de sampanie. (via Arbroath)

Comentati?