Autismul invins prin sport

autismul Autismul este o tulburare cerebrala ce afecteaza trei arii de dezvoltare: comunicarea, interactiunea sociala si faza de creatie dar aceasta boala nu a reusit sa-l doboare pe un tanar american; nu si-a propus asta, ci doar si-a trait viata de adolescent normal. Insa aproape peste noapte Jason McElwain s-a transformat dintr-un manager de echipa de baschet de liceu intr-un model inspirational pentru o lume intreaga. Unii percep autismul ca pe o slabiciune, ca pe un defect. Pentru altii este doar inspirational. El, nascut cu un obstacol la activ, a continuat sa straluceasca si sa lumineza si calea altora.

Nu s-a considerat altfel decat aidoma ceilorlalti copii. S-a antrenat singur pentru o infima sansa de a juca macar odata, intr-un singur joc. „Am avut multe emotii ca si antrenor, am antrenat o multime de copii minunati, dar n-am simtit niciodata un astfel de fior.” – spune Johnson, antrenorul care a hotarat sa dea sansa unui meci unui copil diagnosticat cu autism.

4:19 minute pentru a deveni o glorie. Prima lui aruncare a fost un dezastru, a doua la fel. Antrenorul s-a rugat pentru (macar!) o lovitura buna a lui Jason. Ceea ce a urmat este desprins parca din povestile hollywood-iene, insa a fost cat se poate de real. Se intampla in 15 Februarie 2006.

In lunile ce au urmat toata lumea a vrut sa-l cunoasca: George Bush, Oprah si Magic Johnson care a si co-produs un film despre viata lui Jason. Dar mai mult decat vedetele, filmul si celebretitatea lui au fost scrisorile ce i-au invadat cutia postala: mii si mii. Una insa, despre un baietel, a iesit in evidenta: fiul nostru are trei ani; si lui i-a fost diagnosticat autismul la numai trei ani. Am fost pur si simplu devastati. Apoi am vazut meciul tau si te-am vazut pe tine. L-am vazut si revazut de sute de ori. Iti multumim pentru ca ne-ai oferit speranta.

Cinci ani mai tarziu povestea lui continua in felul acesta:

Un comentariu pe “Autismul invins prin sport

Comentati?