Cea mai otravitoare omida din lume

Lonomia Obliqua este la fel de fragila ca orice alte omizi, dar asta nu o va opri sa cauzeze hemoragii interne severe si chiar moartea, daca o atingeti.

Aceasta omida teribila traieste in padurile tropicale din America de Sud si provoaca anual cateva decese, in special in sudul Braziliei, unde sunt de obicei gasite pe scoarta copacilor. Se camufleaza perfect in mediul inconjurator, si de aceea nu pot fi intotdeauna evitate, chiar daca va uitat cu grija si atentie dupa ele. Cele mai multe incidente au loc atunci cand calatorii s-au rezemat de copaci si fara sa stie s-au atins de una ori mai multe omizi, ce elibereaza un venin anticoagulant foarte puternic.

Simptomele otravirii includ sangerari severe interne, insuficienta renala si hemoliza. In cazul in care pielea vine in contact cu mai multe omizi, moartea este adesea rezultatul final. Doza letala de toxina secretata de aceasta creatura teribila este printre cele mai scazute dintre toate toxinele.

Dar exista si ceva de castigat de pe seama criminalei acesteia: anticoagulantul sau puternic ar putea fi folosit in prevenirea aparitiei unor cheaguri de sange. Cercetarile sunt inca in curs srerandu-se ca se va reusi izolarea cumva a unor produse chimice farmaceutice valoroase. Dar pana aceasta se va intampla, tot ce puteti face este sa va abtineti de la a va sprijini de copaci urmatoarea data cand veti vizita America de Sud.

Si asa veti arata dupa ce va atinge o omid Lonomia Obliqua:

Un comentariu pe “Cea mai otravitoare omida din lume

Comentati?