Actionati in instanta pentru ca nu le-a pasat

Doi francezi sunt actionati in instanta pentru ca nu le-a pasat. Un cuplu francez ce in 2012 a trecut pe langa un tanar de 19 ani, student, ce mai tarziu a fost gasit inecat, a fost pus sub acuzare in Franta de catre mama acestuia – fosta politist – pentru ca au „failing to provide assistance” un fel de ratat/esuat sa acorde asistenta/ajutor.
Sylvie Zecca spune ca a vrut sa dea cu tanarul cuplu un „exemplu” pentru incalcarea unei legi franceze care cere sa acorzi ajutor cuiva aflat in pericol. Fiul sau, Vincent Zecca, a disparut dupa o noapte (plina de alcool) in Bordeaux, in Martie 2012. Corpul i-a fost recuperat din raul Garonne, ce traverseaza orasul, trei saptamani mai tarziu. Familia a acuzat ca ar fi fost omorat subliniind ca una din cartile lui de credit a fost furata in acea noapte. Politia a concluzionat insa ca a murit dupa ce a alunecat accidental in rau.

SylvieZecca

Doamna Zecca, dupa ce i s-a permis accesul la dosarul politiei, a decis sa dea in judecata cuplul ce a declarase investigatorilor ca tanarul „extrem de beat, aproape in coma alcoolica” a dat peste ei pe strada; iar ea a tras concluzia ca „in loc sa-l ajute, ei au ras de el, l-au filmat cu un smartphone si l-au lasat sa plece”; asa ca si-a delegat avocatul sa initieze procedurile de actionare a lor in judecata. (sursa: thelocal.fr)

Un comentariu pe “Actionati in instanta pentru ca nu le-a pasat

  1. Asta da subiect-tema de gandire!
    Nici nu stiu ce sa spun. Orice gandire as aborda, pro sau contra, imediat apare semnul de indoiala asupra acelei judecati, ca si cum nu ar fi cea justa. Chiar, pana unde putem merge cu implicarea in viata altcuiva?! Sau: constientizam ca interactiunea noastra cu altcineva, cunoscut sau strain noua, nu este intamplatoare si ca uneori i-am putea fi salvarea?!
    Ciudat subiect.

Comentati?