In parcurile din Romania

Vineri după-masa, în noul parc din burgul european Bistrița.

Fiind plăcut afară, având puțin timp liber și pregatindu-mă de vacanță, mi-am zis să profit și să termin cartea ce-o începusem de ceva vreme.

Așa că mi-am luat cartea, sacul de dormit, și am ocupat domnește o întreagă bancă din parc. Am trecut peste zgomotul facut de mașinile de tuns iarba după-masa la 6, cand parcul era plin de părinți ce-și plimbau copiii și care nu-și doreau decat puțină liniște.

Când în sfârșit se potoli zumzăiala, o umbra impunătoare își făcu apariția în fața băncii. Pe camerele de luat vederi, un personaj suspect că și-ar face siesta de după-amiază tocmai în parc, le-a pus pe jar pe doamnele de la dispecerat. Negreșit trebuie pedepsit tânărul care și-a permis să se întindă pe o bancă care e pentru șezut.

„Păi tu ce faci aici? Ai venit cu sac de dormit de acasă? Ne batem joc de munca oamenilor, care au lucrat la parcul asta. Să stai întins pe bancă, ce-i asta? Acuma trebuie să te amendez, dar îți dau doar avertisment.”

Amuzat, mi-am strâns sacul, și m-am așezat așa cum se cuvine pe bancă. Aștept momentul în care se va permite accesul pe gazon. Până atunci îmi pregătesc telefonul cu manele și pungile de semințe. Așa, să nu par rupt din peisaj, că atrag atenția. – Cristi Moldovan

by cristi moldovan

(sursa foto)

Lume nebuna, clar! Si proasta rau!

Si acum varianta civilizata:

by adriana saplacan

Poza e facuta in Germania, si baiatul respectiv facea acelasi lucru ca si tine, dar nu am vazut pe nimeni sa vina sa il „atentioneze” 🙂 si el nici macar nu a protejat banca 🙂 – Adriana Saplacan

Comentati?