Hotelul galactic

Inca de la popularul serial de televiziune Star Trek, spatiul cosmic a fost ULTIMA frontiera. Dupa ce omul a cucerit toate celelalte forme de calatorie, de la cele de mare viteza in aer la croazierele luxoase de pe ocean ce traverseaza intreaga lume, a venit si randul spatiului cosmic. Dar ce se intampla in spatiu?

Destule, putem spune. Richard Branson are planuri mari pentru calatoriile in spatiu sub „umbrela” Virgin Galactic, si nu va fi singur, ci va avea si insotitori acolo, pe cei de la Galactic Suite care se straduiesc din greu sa va pregateasca un loc unde sa va si odihniti odata ajunsi acolo.


Galactic Suite hotel a inceput ca un proiect hobby al fondatorului, inginerul aerospatial Xavier Claramunt. Modelul concept arata precum mai multe tuburi lungi conectate intr-o structura centrala. Trei dintre tuburi sunt apartamente si pot gazdui 6 oaspeti la o sedere.

Vizitatorii statiei vor fi totusi mobili, se vor deplasa normal, chiar daca gravitatia lipseste cu ajutorul pantofilor Velcro, similari celor ai lui Stanley Kubrick prezentati in 2001: Odiseea Spatiala, si se vor spala intr-o „camera spa” cu bule de apa. Nava spatiala va face un ciclu complet al Pamantului la fiecare 90 de minute; asta inseamna ca vizitatorii se pot bucura de rasarit si apus la fiecare 45 minute!

Daca ideea cestui gen de turism va surade, aveti nevoie de buzunare foarte adanci: un sejur de trei nopti costa aproape 4 milioane de dolari de persoana. Oricum, in acest pret Galactic Suite ofera cu amabilitate opt saptamani pe o insula tropicala.

Galactic Suite se deschide in 2012, desi data este subiect de controversa fiind putine dovezi a stadiului constructiei pana astazi. In plus, exista o problema spinoasa a ajungerii acolo; ei spun ca vor folosi rachete rusesti, desi rusii par sa aiba cu totul alte lucruri pe agenda de lucru. (toate imaginile apartin Galactic Suite)

Comentati?