Gata cu capacul ridicat de la WC!

Un ministru taiwanez a provocat dezbateri incinse in legatura cu igiena sugerand ca barbatii ar trebui sa se aseze pe vasul de toaleta in timp ce urineaza in loc de felul in care se intampla de cand llumea. Stephen Shen, Ministru al Environmental Protection Administration (EPA), spune ca a sta pe wc precum femeile contribuie la un mediu mai curat.

Oficialii cer autoritatilor locale ca in cursul acestei saptamani sa puna anunturi in locuri publice sfatuindu-i pe barbati sa ia loc pe scaunele de wc. Mare parte dintre femei agreeaza sugestia, insa barbatii spun ca ar fi dificil sa nu mai faca ceea ce a devenit un gest reflex. Oficialii EPA insista insa it can be done.

„Vrem sa invatam de la Japonia si Suedia” a spus Yuan Shaw-jing, Director General al sanatatii mediului din cadrul EPA. „In Japonia, 30% dintre barbati urineaza stand.”

Oficialii EPA spun ca este cazul unei imbunatatiri a situatiei, pentru ca la un numar de 100.000 de toalete publice un numar important miros din cauza imprastierii fluidelor corporale. Desi sunt constienti ca nu pot forta barbatii sa-si schimbe obiceiurile, vor cere totusi oficialitatilor locale sa faca publica si cat mai cunoscuta sugestia. Cat despre Dl.Shen, EPA a confirmat ca domnia sa face ceea ce sugereaza, atat acasa cat si cand foloseste toaletele publice.

Comentati?