Roz pentru baieti si bleu pentru fetite

 Nu am gresit, este absolut corect: roz pentru baieti si bleu pentru fetite. Veti vedea imediat pe ce considerente; ceea ce nu am reusit sa aflu este cand, cine si cum a avut cutezanta sa schimbe aceasta regula?

Conform website-ului “Gender specific Colors” (sau Sexul determina culoarea), se pare ca asocierea unei culori unui sex este mai mult o caracteristica a secolului 20. “La un moment dat rozul a fost considerat mai mult o culoare pentru baieti, (ca un rosu subtiat cu apa, rosul fiind considerate o culoare a salbaticiei, fe rocitatii) iar bleu mai mult pentru fetite. Un ziar American – este vorba despre The Sunday Sentinel – in Martie 1914 avertiza mamele: “Daca va place culoarea, notati undeva, folositi roz pentru baieti si bleu pentru fete, daca vreti sa respectati conventiile”.

“A fost o mare diversitate de opinii pe acest subiect, dar regula general acceptata este roz pentru baieti si bleu pentru fete. Motivul este acela ca rozul fiind o culoare mai puternica, mai decisa, este mai potrivita pentru baieti, in timp ce bleul este mai delicata si mai eleganta, deci mai frumoasa pentru fete” – Ladies Home Journal, Iunie 1918.

Comentati?