Comana, Gellu Naum si Moara de hartie

Fundatia Calea Victoriei si Moara de hartie va invita sambata, 1 octombrie, de la ora 10:00, sa descoperiti Comana – un loc plin de istorie, situat in imediata apropiere a Bucurestilor. Obiectivele pe care va propunem sa le vizitam in cel de-al doilea episod al acestei initiative sunt: Casa Memoriala Gellu Naum si Atelierul – Muzeu Moara de hartie.

Excursia este organizata in memoriam Gellu Naum. Pe 29 septembrie se implinesc 10 ani de cand marele scriitor suprarealist a parasit aceasta lume.

Descopera Moara de hartie si Casa Memoriala Gellu Naum

Fundatia Calea Victoriei si Moara de hartie va invita sambata, 1 octombrie, de la ora 10:00, sa descoperiti Comana – un loc plin de istorie, situat in imediata apropiere a Bucurestilor. Obiectivele pe care va propunem sa le vizitam in cel de-al doilea episod al acestei initiative sunt: Casa Memoriala Gellu Naum si Atelierul – Muzeu Moara de hartie.
Excursia este organizata in memoriam Gellu Naum, deoarece pe 29 septembrie se implinesc 10 ani de cand marele scriitor suprarealist a parasit aceasta lume.

Asadar, vom incepe excursia cu vizitarea Casei Memoriale in care Gellu Naum (1 august 1915 – 29 septembrie 2001) a scris si a locuit o parte din viata. Vom asculta intamplari adevarate din viata de zi cu zi a lui Gellu Naum, povestite de tanti Marioara, cea care ani de zile a fost martor la multe episoade din viata familiei Naum.

“Nu exista decat eternitatea (?) din care viata este o forma, un accident. Iubesc acest accident. Cand spun eternitate ma gandesc la ceea ce curge, la fluviu si acest accident sunt eu, incantat si imi pare bine de cunostinta.” – Gellu Naum

Vom continua excursia cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hartie, o initiativa de promovare a mestesugurilor manufacturiere. Vom face o incursiune prin istorie si vom afla informatii extrem de interesante despre inceputurile hartiei in Romania si in lume, despre legatoria de carte si tiparul manual. Vom avea ocazia sa vedem echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tiparituri vechi, dar si sa ascultam povestile din jurul lor. Apoi, vom lua parte la un atelier de tipar inalt unde ne vom tipari singuri un fragment dintr-o poezie scrisa de Gellu Naum, pe o coala de hartie realizata manual la Moara de hartie.

Despre Comana

Comana se afla in Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejata din Campia Romana, cunoscuta in special pentru Rezervatiile de bujor si ghimpe. Parcul Natural Comana se intinde pe 25.000 de hectare si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Este a doua zona umeda a Romaniei ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii.

TRANSPORTUL LA COMANA SE VA FACE CU MASINILE PERSONALE, CEI CARE NU AU MASINA VOR PARTICIPA PRIN AMABILITATEA CELOR CU MASINI, FUNCTIE DE LOCURILE DISPONIBILE. Organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.
Plecarea din Bucuresti (Parcul Carol) va fi la ora 10:00 si evenimentul se va termina in jur de 14:00.
Lector: Ion Georgescu
Data si ora: sambata, 1 Octombrie 2011
Cost: 80 ron (include materiale de lucru), 70 ron (include materiale de lucru) pentru studenti
Locatie: Comana, Moara de Hartie si Casa Gelu Naum
Numar maxim persoane: 20
INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.COM

Un comentariu pe “Comana, Gellu Naum si Moara de hartie

  1. – de la Luiza Vasiliu (desigur- „salul e sarpele”) citire:

    un flash- mob la care n-am cum participa, din pacate…

    joi, 29 septembrie, la 10 ani de cînd a murit Gellu Naum:

    „Ne adunăm în faţa librăriei Cărtureşti (cea de lîngă Patria), la ora 18:00. Fiecare cu o carte de Naum în mînă, şi exact la 18:00 citim (fără glas), 2 minute, un poem.”

    atît.

Comentati?