Ce nume au europenii?

Informatiile compilate din Wikipedia, din ani diferiti, unele din ele reprezentand intreaga populatie la un moment dat iar altele doar nou-nascutii dintr-un anumit an … Nu a fost simpla colectarea datelor, iar autorii (Alpha designer) se plang de dezordinea organizata din institutiile europene. Multe ciudatenii au fost descoperite cu ocazia acestui „studiu”. Spre exemplu, stiti care a fost cel mai popular nume in Bruxelles in 2008? Mohammed!

Hartile nu sunt 100% corecte stiintific … insa un lucru extrem de interesant se evidentiaza: exista un nume ce este cel mai popular in mai mult de o tara. Iar realizatorii hartii au incercat sa sublinieze grupurile, atribuindu-le nuante similare. Nu par sa existe date disponibile despre Muntenegru, Albania si Cipru.

Alexander cu derivatele sale pare a fi cel mai raspandit nume in multe tari si printre cele mai populare in intreaga lume. George este folosit in Grecia, Bulgaria si desigur! Georgia! 🙂 Cel mai raspandit nume din Europa, pentru baieti, traversand continentul din Norvegia si pana in Croatia este Luca.

La fete maria pare a fi cel mai raspandit nume, fiind chiar foarte popular chiar si in Scandinavia. Franta, Luxemburg si Norvegia ar trebui sa faca o alianta. Atat numele baietilor cat si ale fetelor se potrivesc. Germania insa este marea surpriza: in loc de Gertrude, au o epidemie de Mia. Se pare ca nemtii au un secret fetis latin!

Concluzie: Maria si Luca!

Alpha designer) se plang de dezordinea organizata din institutiile europene. Multe ciudatenii au fost descoperite cu ocazia acestui "studiu". Spre exemplu, stiti care a fost cel mai popular nume in Bruxelles in 2008? Mohammed!" class="tooltip" title="Pinterest">

3 comentarii pe “Ce nume au europenii?

  1. interesant… 🙂

    in Romania: Andrei si Maria

    (eu m-oi inscrie cu puii mei in „trendul” european”? Ruxandra, Matei si Mara? sa mai studiem :))

Comentati?