Cum pastrezi o relatie de durata

Aniversarea casatoriei unor prieteni, eveniment petrecut ieri, – Felicitari si inca o mie de ani impreuna la fel de indragostiti, Diana si Liviu! – mi-a inspirat aceasta postare. Cum pastrezi o casnicie lunga si fericita? Ce faci cand simti ca explodezi, cand apar acele conflicte ireconciliabile? Sigur, teoria spune ca exista comunicarea, ca ea este singura ce poate rezolva orice. Ca macar unul din doi trebuie sa fie intelept si sa cedeze, ori macar sa dea impresia ca cedeaza pana ce apele se linistesc … Eu nu am pregatirea necesara si nici dreptul sa dau sfaturi, dar am o povestioara care poate raspunde frumos la intrebarea aceasta:

Un barbat si o femeie, pensionari, erau impreuna de peste 60 de ani. Impartaseau totul si discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine si despre care l-a atentionat pe iubitul ei inca de la inceputuri: … sa nu o deschida sau sa intrebe de ea vreodata!

In toti acei ani el nici nu s-a gandit la cutie, dar intr-o zi, batranica se imbolnavi foarte tare si doctorii i-au spus ca nu prea mai are sanse sa se insanatoseasca. Incercand sa puna toate lucrurile in ordine, batranelul a luat cutia de pantofi de pe dulap si a pus-o langa patul iubitei sale. Era si ea de acord ca era timpul sa afle si iubitul ei ce era in acea cutie. Cind a deschis cutia, in interior erau doua papusi crosetate si o gramada de bani: in total vreo 25.000 de dolari. El a intrebat-o despre continutul acestei cutii.

„Cand ne-am mutat impreuna, spuse ea, bunica mea mi-a spus ca secretul unei relatii este sa nu te certi niciodata. Mi-a spus ca intotdeauna cand ma suparam pe tine, sa tac din gura si sa crosetez o papusica”… Batranelul era atat de impresionat incat abia isi mai putea stapani lacrimile …

In cutie erau doar doua papusi! Ea fusese suparata numai de doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna? Nu mai putea de fericire!
„Iubito, spuse el, inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani?”
„Oh, dragule, astia sunt banii pe care i-am obtinut din vanzarea papusilor” zise ea.

Dupa povestea acesta cu invataturi, doamnelor o mica rugaciune 😆
Doamne, Te rog sa-mi dai intelepciune sa-mi inteleg iubitul, iubire ca sa pot sa-l iert si rabdare pentru toanele lui ca daca as cere putere ma tem … ca l-as bate mar 😆

2 comentarii pe “Cum pastrezi o relatie de durata

  1. Chestia asta mi-a amintit un banc:
    Q: Ce-i spui unei femei cu doi ochi vineti?
    A: Nimic! I-ai spus deja de doua ori! 😀

Comentati?