Picaturi de fericire

Picaturi de fericire

Am primit un mail cu povestea unei tinere fete. Cum in timp m-am „vaccinat” sa mai postez doar in baza mail-ului primit orice poveste, oricat de frumoasa ar fi, am inceput sa „sap” pe net ca sa aflu cat mai multe despre poveste: cand s-a intamplat, unde, cine-a mai scris despre poveste.

Asadar, in primul rand, povestea este adevarata. Eroii ei sunt reali. In plus, seria de fotografii ce insoteste acesta poveste a fost premiata drept: The Best of Photojournalism 2006 (BOP 2006) Still Photography Winners / Enterprise picture story.

Katie Kirkpatrick, 21 de ani, a hotarat sa faca abstractie de cancer pentru a sarbatori cea mai fericita zi din viata ei. Dar aceasta s-a desfasurat sub urmatoarele coordonate: din cauza bolii respiratia ii era extrem de greoaie si a trebuit sa aiba in permanenta cu ea tubul de oxigen. Durerea ce-o avea in spate era atat de intensa incat a trecut chiar si de „scutul” de morfina ce trebuia s-o protejeze. Organele ei interne erau gata sa cedeze cu toatele, dar n-au putut-o opri sa se casatoreasca, in aceste conditii, cu Nick Godwin, 23 de ani, care era indragostit de ea din clasa a 11-a.

Numele ei este Katie Kirkpatrick si are 21 de ani. Alaturi este iubitul ei, Nick, de 23. Fotografia a fost facuta cu putin timp inainte de ceremonia de casatorie a celor doi, pe data de 11 ianuarie 2005 in Statele Unite. Katie era bolnava de cancer in faza terminala.

Chiar daca o durea foarte tare, pentru ca multe organe prezentau fisuri si trebuia sa i se administreze morfina, Katie a inaintat cu casatoria si a avut mare grija la detalii. Rochia a trebuit sa fie modificata de mai multe ori pentru ca ea a pierdut in greutate in fiecare zi datorita cancerului.

Un accesoriu obligatoriu la petrecere a fost tubul de oxigen. De fapt acesta a insotit-o pe durata intregii ceremonii si a petrecerii. Cealalta pereche din fotografie sunt parintii lui Nick, emotionati ca fiul lor se casatoreste cu fata de care s-a indragostit in adolescenta.

Katie, asezata intr-un scaun rulant si cu tubul de oxigen, are parte de o serenada de la sotul ei, Nick Godwin, si cavalerii lui de onoare in timpul petrecerii de nunta pe ringul de dans, sambata 15 ianuarie 2005.

La jumatatea petrecerii Katie Kirkpatrick Godwin se odihneste pentru cateva momente. Era pur si simplu epuizata. Fata ei parea mai alba decat rochia ei iar durerea o impiedica sa stea in picioare mult timp.

Cinci zile mai tarziu, Katie a murit. Dar nu a lasat boala sa o opreasca sa traiasca, nu a lasat-o sa-i ia speranta sau credinta ca poate avea un viitor. A avut o nunta frumoasa, a avut iubire si a dat iubire, iar iubirea nu moare. Si asta a fost modul in care Katie a invins totusi cancerul. Sa vezi o femeie atat de slabita imbracata in rochie de mireasa si cu asa un zambet pe buze trebuie sa ne faca sa ne gandim ca …. fericirea poate sa existe, daca incetam sa ne mai complicam vietile.

(sursa foto)

Comentati?