Cand libraria se inchide

MourirMourir Auprès de Toi/To Die By Your Side este un tragicomic stop-motion animat semnat de Spike Jonze. – Pe rafturile faimoasei librarii pariziene „Shakespeare and Company” se afla povestea de dragoste a unui scheleton si a iubitei lui cu parul de foc.

Cand libraria se inchide cititorilor, personajele cartilor prind viata in aceasta colaborare dintre designerul Olympia Le-Tan si regizorul Spike Jonze. Colaborarea dintre creatori (in diferite domenii) poate aduce cele mai neasteptate si interesante rezultate, la fel ca si in cazul de fata intre renumitul regizor si designerul de accesorii, foarte cunoscuta pentru broderiile sale pe cartile clasice.

Cand libraria se inchide, scheletonul de pe coperta lui Macbeth isi gaseste dragostea in frumoasa roscata de pe coperta lui Dracula. Cei doi pornesc intr-o calatorie ce-i aduce in interiorul lui Moby Dick unde, in cele din urma, se intalnesc. O clasica love story cu un pic de intorsatura moderna. Animatia e facuta din 3.000 de piese taiate manual ce au insemnat 3 luni de munca, la care s-au adaugat alte doua luni pentru animatie.

Spike Jonze: Mourir Auprès de Toi on Nowness.com.

Comentati?