37 de ani fara o baie

Un fermier din India, Guru Kailash Singh, nu s-a spalat si nu s-a tuns de cand s-a casatorit, adica de 37 de ani. Sotia lui spune ca familia a incercat sa-l forteze o data sa faca baie, dar a reusit sa le scape din maini. „S-a luptat cu noi si a reusit sa fuga. Am mai incercat de cateva ori sa-l convingem sa faca macar un dus dar a facut un asa de mare tam-tam … !!! A zis ca mai degraba moare decat sa faca o baie si doar un fiu ar putea sa-l faca sa se renunte. Dupa atatia ani m-am obisnuit cu el asa”.

Nu a fost din cauza ca nu mai avea nevoie sa atraga femeile ci – spune el – a fost sfatuit de un preot sa faca asta daca vrea ca zeii sa-l binecuvanteze cu un mostenitor baiat. Cu sapte fete nascute de atunci asteapta inca … nespalat … sa vina si un baiat pe lume. Asta daca o sa-l mai suporte nevasta … Insa nu inteleg de ce totusi nu renunta de vreme ce el are 65 de ani iar sotia sa 60.

Desi curatenia este alaturi de evlavie, dar nu si pentru Guru Kailash Singh care crede ca va fi rasplatit pentru sacrificiul sau.

In fiecare seara Kailash se desparte de ziua ce se apropie de final cu o „baie de foc”, un ritual de fumat marijuana, rugandu-se la Shiva si dansand in jurul focului.

Batjocura satenilor cu privire la mirosul sau nu-l afecteaza. „Copii rad si striga ca-s nespalat cand trec cu bicicleta prin sat. Sunt multi oameni lipsiti de caracter care-si bat joc de mine pentru ca nu ma spal. Dar ei nu inteleg decizia mea, iar eu n-am sa mi-o schimb pentru ca a fost alegerea lui Dumnezeu, nu a mea”.

Comentati?