Pisiceala intr-o duminica dimineata

Pisicutei mele ii place dimineata sa se … pisiceasca … fireste, doar e pisica, nu?! Uitandu-ma mai atent la ea, mi-am dat seama ca … si eu iubesc pisiceala. Asta-i un punct comun 🙂 Dar mai avem un punct comun! Si ea si eu il iubim pe el … pe Fat-Frumos in pijama … pentru ca ne rasfata cat in Luna … si in Soare.

Ca orice femeie … sau aproape ca orice femeie, iubesc sa lenevesc in bratele iubitului meu intr-o dimineata de week-end in care doar Soarele trebuie sa munceasca si Luna sa ne iubeasca.

Fat-Frumos in pijamale stie cum sa ma trezeasca usor, usor cu un rasfat pisicos ca o dulce adiere de vant inmiresmat de primavara … E un cavaler al inimilor noastre.

El face cafeaua in timp ce eu ma rasfat in zeci, milioane de picaturi de apa pentru a intampina ziua precum zanele rasfatate din cartile cu povesti de alta data.

Oh, cat iubesc acel moment in care, intrand in bucatarie, mirosul de cafea se impleteste cu mirosul de paine prajita si dulceata de visine! Atunci am chef iar si iar de pisiceala … si ma cuibaresc din nou in bratele iubitului meu … precum Luna-n cer sau inapoi in culcusul pufos …

Fat-Frumos in pijamale stie cand ma pisicesc, stie ca abia vorbesc, ca-mi place sa-l chinuiesc … Ce mai? … Il iubesc! Iar el? El ma saruta de “buna purtare” de parca mai are alta sansa-n cale 🙂

Ce femeie n-ar dori ca-ntr-o dimineata tarzie de duminica de Mai sa primeasca o pisiceala, un zambet, un sarut, o cafea si o cireasa?

Tine minte! Pisiceala de dimineata este treba serioasa, nu-i orisicum … asa … Trebuie facuta cu simt de raspundere, pe indelete … Ah, si inca ceva! Ea merge mana-n mana doar cu Fat-Frumos in pajama, daca mai trebuia sa mentionez asta 😀

Este Week-end, ce mai astepti? Pisiceste-te! … Fat-Frumooooooooooos?!

(Foto 1, 3 si 7: Stefan Cristian Dumitru)
(Foto pentru restul pisicilor: telegraph.co.uk, prieteni.ro, catpictures.net, legaljuice.com)

10 comentarii pe “Pisiceala intr-o duminica dimineata

  1. …pisiceala merge oricum. Eu, Pitzulica, motan de rasa declar acest lucru care e valabil si pentru noi masculii adevarati pentru ca si noua motanilor ne place sa ne rasfatam si sa fim rasfatati. Dar, pentru mai multe detalii din viata pisiceasca, va astept pe blogul meu: blogulmotanuluimeu.blogspot.com

  2. Desi mi l-a bagat pe gat consoarta, cade bolovan articolul asta; abia de am terminat de citit pe net un altul care dezbatea riscul crescut spre depresii al femeilor invatate de mici prin povesti sa isi reprime personalitatea. Mai precis sa isi piarda ore intregi in saloane, masaje, operatii estetice ca sa se transforme in Ilene Cosanzene care isi asteapta Fat Frumosul. Acelasi articol, scris de un barbat, ar fi fost despre starea de bine pe care i-o da pisica lui duminica dimineata cand se pisiceste si simte si el acelasi imbold. Este deja o senzatie completa, lipsa unui individ din tabloul mental nu o face mai putin importanta. Adica simte-te bine cu ce ai si nu mai astepta cai verzi pe pereti, cu Fat Frumos calare pe ei sau nu.

    1. Fat Frumosul din articolul asta e Fat-Frumosul ei, nu unul generic, din povesti. Asa-l alinta ea pe stapanul sufletului ei. Am s-o rog pe Gabriela sa va raspunda tuturor. Multumim pentru comentarii 🙂

  3. Daca ar fi sa ma iau dupa partea psihologica a lucrurilor, cand cineva iti da sa citesti un articol despre ceva, ori o face pt ca se regaseste-n el, ori pentru ca-l dezaproba, etc. Inclin sa cred ca sotia ta s-a regasit in „pisiceala” asta redenumita de cei care au crescut fara povesti prea multe – rasfat, stare de bine, leneveala, etc. Ori sotia ta este foarte fericita cu tine, ceea ce e minunat, si atunci si tu o „pisicesti” ca un Fat-Frumos, ori isi doreste mai mult, ceea ce nu-i rau. Trecand de acest aspect, nu cred ca a scrie despre pisiceala e ceva rau, mai ales ca o facem cu totii. Articolul este unul haios in opinia mea si inclin sa cred ca pleaca de la legatura om-natura prin relatia autor-pisica, dar si de la aprecierea starii de bine a legaturii om-om. Porecla de Fat-Frumos in pijama, este clar una umoristica si tot in opinia mea este una universal valabila, chiar daca azi multi dintre noi am renuntat la pijamale. Este un articol pentru copilul din tine si e pacat sa lasam „animalul” din noi sa strice placerea unora de a iubi, de a se alinta, rasfata si lenevi intr-o duminica ploiasa care te trage la somn. Ileana Cosanzeana exista in mamele, surorile, partenerele noastre de viata. Ma intreb asa, de aiurea, cum ar fi fost sa ne numim partenerii dupa nume de criminali, monstri sau Spamnul :)). O zi buna! Pisiciti-va mult! Felicitari informal.ro.

  4. Mircea, te-ai simti mai bine daca in loc de Fat-Frumos noi, femeile, ne-am numi iubitii Osama Binladen? Daca sotia ta ti-a atras atentia asupra acestui articol, poate e cazul sa il citesti inca o data si inca o data pana vei intelege ca nu ti-a spus ca isi doreste nu stiu ce Fat-Frumos, ci ca poate are nevoie de ceva de la tine, ceva ce tu nu ii oferi… Mesajul acestui articol nu este: fetelor, lasati-va iubitii si mergeti sa va operati in asteptarea unui Fat-Frumos ca-n basme… Mesajul pe care ar trebui sa il vezi este ca noi, femeile, avem nevoie de rasfat din partea iubitilor nostri, ca ne place sa ne pisicim, ca ne place sa fim ocrotite si tinute in brate. Nu de oricare barbat, ci de barbatul pe care il iubim. Asa cum e el, el e Fat-Frumosul nostru. Iar povestile nu au reprimat personalitatea nimanui, ba dimpotriva, ele ar fi trebuit sa le dea aripi si vise celor ce le-au citit. Visele ne sunt date ca sa ne facem viata mai frumoasa, nu sa ne reprimam bucuriile si personalitatea!

  5. apropo, intreb asa tot de aiurea :))

    Sa nu ne mai spalam, ingrijim? Nu-i rau sa fii atenta la aceste aspecte? Adica, decat sa miros a buctarie si sa am parul varza, mai bine ingrijita. Domnule, pisicile au si gheare. Depinde ce instincte le trezesti :)) Nimic personal. Doar iubitoare de animale, inclusiv omul :))

    Si da, mi-as face operatie estetica daca as avea motive intemeiate!

  6. @Mioara
    Ghearele pisicilor sunt utile doar impotriva soarecilor sau pentru cataratul in pomi. Cand apare cainele ghearele matzelor nu fac 2 bani… 🙂

Comentati?