Noaptea Muzeelor

La Nuit des Musées / Museums’ Night – 14 Mai 2011
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009. (foto: http://www.noapteamuzeelor.ro/)

Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. În anul 2011 Noaptea Muzeelor este pentru prima dată patronată oficial și de ICOM.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în România și asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc în anul 2011 evenimentul. Mai multe detalii la http://nuitdesmusees.culture.fr. si http://www.noapteamuzeelor.ro/noaptea-muzeelor/bucuresti/ În România, peste cincizeci de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.

Noaptea muzeelor în Bucureşti:

În noaptea de 14 mai 2011, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Noaptea muzeelor în Bucureşti:
Muzeul Aviaţiei
Muzeul de Artă “Vasile Grigore” – pictor și colecţionar
Muzeul Bellu
Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”
Muzeul Municipiului București
Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi
Muzeul Naţional de Istorie a României
Muzeul Naţional al Literaturii Române
Muzeul Naţional de Geologie
Muzeul Naţional „George Enescu”
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Anaid Art Gallery
Centrul Cultural Art Society
LC Foundation
Muzeul Naţional Cotroceni
Muzeul Labirint (Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și Muzeul Național al Țăranului Român)
Fundaţia Culturală Greacă din Bucureşti

Un comentariu pe “Noaptea Muzeelor

  1. Sambata, 14 mai, orele 21, No’Mads va invita la „Noaptea Muzeelor” in incinta Muzeului National de Istorie (sala Columnei lui Traian) sa porniti intr-o calatorie muzicala prin timpuri de mult apuse.

Comentati?