Locuri ce credeai ca nu exista

Intrigata de faptul ca dupa zeci de ani in care am urmarit cand si cand acel desen animat de la Disney – Cei trei purcelusi – nu am observat niciodata „Tabloul tatalui” de pe peretele casutei grasunilor mi-am propus sa fac un soi de cercetare in domeniul desenelor animate. Ce locatii reale sunt strecurate in filmele pentru copii … Si pentru ca de curand am revazut UP am inceput cu studiul asupra acestui film. Iar simtul meu de aventura a fost gadilat de descoperirea acestui munte!

Mt.Roraima l-a inspirat pe Sir Arthur Conan Doyle sa scrie „The Lost World” iar Pixar i-a imprumutat forma incredibila spre a fi taramul unor specii unice pentru filmul lor, UP.

Daca sunteti amatori de ceva impresionant, poate vreti sa aflati cate ceva despre Mt.Roraima. Masivul muntos se afla la intalnirea dintre Brazilia, Venezuela si Guyana Britanica si face parte din Canaima National Park. Stanca masiva se ridica la 460 de metri deasupra padurii. Desi ascensiunea este o adevarata nebunie, odata ce te afli pe platoul de 19 km patrati priveliatea este una dintre cele mai incredibile din lume (spun cei ce au avut acest privilegiu). Pentru ca este atat de izolat, flora si fauna sunt ca nicaieri altundeva in lume si, in plus, aici sunt mii de specii unicat! Iata ceva de cercetat! Am sa revin la un moment dat cu mai multe detalii 🙂 (foto: Paulo Fassina/Flickr)

Comentati?