Pasari reale cu cont pe Twitter

O revista letona a crezut ca nu este corect ca tocmai pasarile adevarate nu pot avea sansa sa … ciripeasca pe Twitter, asa ca au infiintat un serviciu care le permite sa-si impartaseasca gandurile lor cu lumea larga virtuala.

Voldemars Dudum, fondatorul BirdsOnTwitter.com, a fost intotdeauna un mare iubitor de pasari. In timp ce le hranea intr-o iarna cu untura de porc i-a venit o idee geniala: sa le ofere sansa de a ciripi pentru ele insele pe Twitter. Prin fixarea unor mici bucatele de carne de porc nesarata pe clapele tastaturii, ele se ospatau si transmiteau mesajele pe populara platforma de socializare.

Grasimea a fost atasata pe taste cu mici suruburi din otel inoxidabil, crescand sensibilitatea la atingere, pentru ca vrabiutele sunt prea firave ca sa poata apasa tastele cu ciocurile lor. Statia de twitter pentru pasarele este infiintata in micul sat leton Sarnate, unde iarna temperatura scade la -20 grade Celsius. Mancatul grasimii de porc le ajuta pe micutele pasari sa supravietuiasca temperaturilor dure, iar acum le da sansa de a trimite mesaje la nivel mondial.

Activitatea micutelor inaripate pe Twitter se cuantifica in aproximativ 150 de ciripituri in medie pe zi, iar cele mai populare mesaje sunt cele de tip „lololol”, „wowow” sau „aiaiai”. Nu suna cine stie ce, dar utilizatorii Twitter apreciaza efortul iar pasarile au deja 760 de followers.

Comentati?