Angel Oak – Povestea unui copac

Angel Oak / Stejarul Inger este unul din cele mai vechi organisme de la estul Mississippi-ului, banuit a avea peste 1.500 de ani vechime.

Inainte de a incepe cu comentariile de genul „E phootoshopat”, verificati netul, Wikipedia si veti vedea ca este real. Angel Oak este una din cele mai populare atractii din Charlestone, Carolina de Sud. Are 20 de metri inaltime, tulpina sa are 2,7 metri in diametru iar coroana sa face o umbra in suprafata de 1.600 mp. Ramura cea mai lunga a sa are 27 de metri lungime.

Numele sau este subiect de disputa: unii spun ca ii provine de la mosia pe care se afla – Angel – iar legendele locale spun ca fantomele fostilor sclavi apar uneori in jurul copacului, ca si ingeri.

A supravietuit nenumaratelor cutremure si inundatii, ori actiunii oamenilor. A fost lovit puternic de Uraganul Hugo in 1989 insa si-a revenit miraculos de atunci.

4 comentarii pe “Angel Oak – Povestea unui copac

  1. Am fost acolo, am poze asezata pe una din crengi. E ireal locul. E plin de turisti, si cu toate astea totul e parca o soapta, sunetele se infunda in iarba si-n muschi, iar lumina e aurie. Dupa ce am vazut Angel Oak m-am oprit la un magazin de suveniruri, unde m-am asezat intr-un balansoar on the porch, si proprietarul a iesit cu un pahar mare de ice tea si mi l-a oferit. Very Scarlett O’Hara…

Comentati?