Tripleti la 11 ani diferenta

Este greu de crezut ca doua fetite de 11 ani si un bebelus de 3 luni (toti trei in fotografie) sunt tripleti, dar Bethony, Megan si Ryleigh sunt.

Desi cei trei copii au fost conceputi in aceeasi zi, Ryleigh a venit 11 ani mai tarziu decat surorile ei. Acest lucru a fost posibil pentru ca, in timp ce cei doi embrioni fertilizati au fost implantati in 1998, al treilea a fost inghetat pana de curand. Aceasta este o situatie neobisnuita si pentru parinti si pentru doctori, si nici unii nici ceilalti nu au stiinta de alte cazuri de frati conceputi la aceeasi data dar nascuti la o atat de mare diferenta.

Probleme de sanatate ale mamei, endometrioza si ovare polichistice, i-au redus sansele de a ramane insarcinata si i-au determinat pe ea si sotul ei sa apeleze la tratamente. Din 24 de ovule colectate de medici, 14 au fost cu succes fertilizate, 2 au fost implantate iar celelalte 12 inghetate. Sarcina s-a dezvoltat normal si, desi cu 6 saptamani mai devreme, Bethony si Megan s-au nascut sanatoase si au adus bucurie familiei.

Dupa 9 ani, cand sotii Shepherd au hotarat ca mai vor un copil, au mers la aceeasi clinica si au folosit un embrion stocat cu ani in urma.

„Poate parea ciudat ca am folosit embrioni stocati in tot acest timp, ce au fost conceputi in acelasi timp cu fetele. Stiam ca daca vom avea un alt copil va fi de fapt geamanul fetelor. N-am stiut daca va merge, si am fost de acord sa folosim un singur embrion, iar daca n-ar fi mers sa nu mai incercam din nou. A fost o ultima sansa, si de era menit sa se intample, atunci s-ar fi intamplat” a explicat doamna Shepherd.

Doctorii i-au avertizat pe parinti ca exista posibilitatea ca embrionul inghetat sa fie respins de organism, dar din fericire acest lucru nu s-a intamplat iar Ryleigh s-a nascut sanatoasa, desi cu 11 ani mai tarziu decat surorile ei.

„Fetele sunt extaziate de fericire ca mai au o surioara si stiu ca au fost concepute toate in acelasi timp, iar cea mica este un copil vesel, sanatos si fericit, care mananca bine, ca si cand ar vrea sa recupereze timpul pierdut” spune doamna Shepherd.

(foto: DailyMail)

Comentati?