Polul Nord s-a mutat in China

Ne apropiem cu pasi iuti de Craciun. Chiar de am vrea sa uitam (prin absurd) ca exista aceasta sarbatoare nu am putea! Poate doar daca ne-am muta pe o insula pustie. Si nici atunci nu-i chiar sigur 100% ca balaurul urat al consumului nu ar gasi o cale sa-si faca simtita prezenta, chiar si acolo. Cine este cel mai mare producator al Craciunului? V-ati intrebat vreodata? Stim ca americanii sunt cei mai mari fani, dar oare sunt ei si cei ce il produc?

Nici pe departe! Craciunul lor si al nostru este Made in China. IPod-uri, papusi, jocuri electronice, telefoane, jucarii, 85% din brazii artificiali … toate sunt de productie chineza. China conduce lista tarilor ce produc ornamente pentru Craciun dar si cele mai multe jucarii textile (din blana artificiala, catifea sau textil in general).

China a devenit de fapt Polul Nord, casa lui Mos Craciun; numele sau este DUN CHE LAO REN sau in traducere „Christmas Old Man” / Batranul Craciun.
In 2007 SUA a importat din China jucarii in valoare de 26 miliarde dolari. In prima jumatate a anului 2008 SUA a importat:
– mingi de baschet in valoare de 31 milioane dolari;
– patine pentru gheata de 42 milioane dolari;
– echipament de golf in valoare de 638 milioane dolari.

Comentati?