Organic … orgasmic

20 de afrodisiace gustoase pentru condimentarea vietii sexuale
Daca va sta sexul … pe creier, dar aveti si senzatia ca organismul nu mai e sexy, dati deoparte pilula albastra! Nu aveti nevoie de Viagra, aveti nevoie de alimente (insa nu chipsuri)! Sanatatea sexuala si energia sunt sinonime cu un trup sanatos, energizat. Un stil de viata activ, alimentatie echilibrata si incredere in sine, iata cele mai bune moduri de a obtine energia sexuala de care ai nevoie – dar asta nu inseamna ca nu sunt cateva alimente ce va pot oferi extra … impulsul pe care il cautati. Unele din ele, un picut mai greu de procurat. Cred ca e mai simplu sa faci rost de marihuana decat de unele din cele ce urmeaza.

Maca
Aceasta radacina andina este primul aliment ce vine in mintea terapeutilor naturisti pe probleme de sanatate sexuala si rezistenta, frecvent utilizat in Peru de catre civilizatia Inca deoarece creste puterea, energia si libidoul. Bucataria moderna o considera un super-aliment, si pe buna dreptate. Maca este excelenta pentru echilibrarea hormonilor si este extrem de gustoasa in deserturi.

Cacao
Intotdeauna preferata femeilor. Ciocolata neagra (nu vorbesc de bomboane aici!) cu un continut bogat de cacao, este un stimulent natural al bunei dispozitii, la care se adauga muuult magneziu, bun pentru inima femeilor si libidoul lor. O inima sanatoasa înseamna o mai buna circulatie a sangelui, si bineinteles un sex mai bun. Topita, turnata, linsa … alegeti ce vreti si ce va inspira mai mult!

Chilli
Nu se poate sa fi calatorit in America Latina si sa nu fi auzit glumele deocheate despre dimensiunile … „chilli”-ului (ca sa-i spunem asa!) masculin. Si daca esti un fan al alimentelor picante, stii cum ele te fac sa transpiri un pic si sa fii usor excitabil. In cazul asta, da vina pe capsaicina, substanta activa din chilli care elibereaza endorfina, stimuleaza terminatiile nervoase si creste ritmul batailor de inima.

Nucsoara
Acest delicios exotic condiment are reputatia in tara de origine – India – ca fiind afrodisiaca. Eu cred doar ca are un gust minunat, senzual. Dar poate fi si putina stiinta in spatele ei: nucsoara este bogata in eucaliptol care stimuleaza sistemul nervos.

Ghimbir
Gustul picant al ceaiului fierbinte de ghimbir proaspat va infierbanta corpul, pune inima in miscare rapida si creste temperatura. Ce va mai trebuie ca sa-l folositi?

Seminte de dovleac
Bogate in zinc, necesar pentru producerea de testosteron, semintele de dovleac sunt esentiale pentru libidoul atat al barbatilor cat si al femeilor. Bagati-le la cuptor, puneti un film, si … dar nu, mai bine uitati de film…

Stridii
Reci, lipicioase si cu un miros … Intotdeauna m-am intrebat de ce stridiile au renumele de alimente afrodisiace. Unii spun ca ar fi de „vina” forma, dar eu zic ca este zincul, dragilor.

Canepa
Indiferent daca doriti seminte, lapte, sau ulei de canepa, toate sunt bogate in acizi grasi esentiali pentru a ajuta la echilibrul hormonal, decisiv pentru un libidou mai bun. Faceti rost de niste lapte de canepa si luati-va in brate pertenerul(a), incepeti cu niste sarutari si vedeti voi ce obtineti mai departe.

Migdale
Mai bune atunci cand sunt consumate crude, migdalele sunt indicate in cresterea libidoului datorita bogatiei de vitamina E. Pentru rezultate sigure, consumati zilnic.

Usturoi
Asta chiar m-a luat prin surprindere, pentru ca stim cu totii cat de lipsit de farmec este sa ai in preajma pe cineva care pute a usturoi. Dar luati nota, imbunatateste fluxul sanguin spre organele sexuale; deci asigurati-va ca doar voi si partenerul(a) ati mancat usturoi la masa si sper ca n-o sa va pese de cum miroase celalalt.

Sucul de rodie
Un suc dulce, despre care multi cred ca bogatia lui in antioxidanti opreste radicalii liberi sa interfereze cu circulatia sangelui. Ceea ce ar avea un efect pozitiv asupra disfunctiei erectile.

Pomusoare Goji
Aceste fructe de padure sunt considerate un tonic potent sexual in Asia. Ele imbunatatesc starea de spirit si cresc productia de testosteron. Sunt acre, complexe si foarte eficiente.

Ginseng
Aceasta radacina normalizeaza nivelul hormonilor in ambele tabere, si este folosita de secole de catre chinezi pentru a creste vitalitatea si dorinta.

Ginkgo Biloba
Un fel de planta minune utilizata in multe scopuri, ginkgo pot fi folosita pentru a creste energia sexuala si a regla circulatia sanguina.

Guava
Bogata in vitamina C, guava este excelenta pentru antioxidanti. Kiwi si fructele de padure sunt deasemenea bogate în vitamina C deasemenea, facand glandele sexuale sa functioneze fara probleme. Nu e nimic mai bun decat a consuma in doi o salata delicioasa de fructe intr-o zi fierbinte de … vara, iarna, ce mai conteaza anotimpul?

Somon salbatic
O alta sursa importanta de acizi grasi esentiali. Incercati-l rece cu creme fraiche, crackeri, vin si mai ales serviti-va cu mana.

Avocado
Un aliment uimitor oricum, avocado este bogat în EFA (essential fat acids) / acizi grasi esentiali si vitamina B, bune pentru echilibrul hormonal, si acid folic util pentru inima si pentru mai multa energie.

Leafy greens
Mancati-va salatele doamnelor; frunzele verde inchis va ajuta ficatul sa metabolize estrogen, si creeaza un bun echilibru al acestui hormon esential pentru sexualitatea femeilor. Sigur, nu arata sexy, dar va vor face sa va simtiti extraordinar.

Desigur, nu exista nici un aliment care sa va îmbunatateasca in mod magic viata sexuala. Cheia este sa evitati consumul excesiv de alcool si tigari si sa mentineti o stare generala de sanatate si bunadispozitie. Nu va puteti astepta sa rontaiti toata ziua chipsuri si sa fiti amanti(e) excelent(e)!

Comentati?