Sa invingem canicula cu gheata

Ca un mod de a invinge valurile de caldura ale verii ce a lovit si Japonia, autoritatile au inaugurat un acvariu inghetat ce ii va tine pe vizitatori racoriti si distrati.

Kori no Suizokukan este localizat in Kesenumma, prefectura Miyagi si prezinta circa 450 de specimene din vreo 80 de specii ale vietii salbatice marine, toate capturate intr-un port din apropiere. Vizitatorii pot lua o pauze de la soarele arzator si sa admire tot felul de tipuri de pesti, crabi si caracatite, precum si obiecte neobisnuite cum ar fi figurine in actiune, sticle de sake sau flori, toate incapsulate in uriase blocuri de gheata.

The Frozen Aquarium (Acvariul Inghetat) a fost inaugurat in piata de peste Kesennuma in 2002, si a folosit tehnologia de congelare rapida pentru a conserva specimene proaspete care sa si arate bine.

Desi The Frozen Aquarium este o atractie pentru orice turist, ei nu pot petrece decat cateva minute in interior. Din cauza temperaturilor ce pot atinge -20 de grade C, un costum special este necesar turistilor pentru a nu deveni ei insisi exponate. Fara aceste costume speciale, ar simti dureri severe in doar cinci minute.

Comentati?