Atentie, pregatiti-va! Avionul se va prabusi in mare

Ca si cand criza financiara ce a lovit intreaga planeta, eruptia vulcanului islandez, grevele personalului navigant ce apar cand te astepti mai putin si politica de preturi cel putin stranie a acestui brand n-ar fi fost de ajuns, in mijlocul unui – altfel pasnic zbor – British Airways de la Londra la Hong Kong, marti, un anunt terifiant s-a auzit din difuzoarele avionului respectiv.

Mesajul automat ii avertiza pe cei 275 de pasageri sa ia pozitia potrivita (hai sa va vad cat ati fost de atenti la indicatiile echipajului de bord la ultimul zbor!), deoarece avionul este pe cale de a se prabusi in mare. „Cu totii am crezut ca vom muri”, a spus unul dintre pasageri.

Insotitorii de zbor s-au grabit sa-i asigure rapid pe pasagerii traumatizati ca mesajul a fost o greseala, iar British Airways spune ca investigeaza modul in care incidentul s-a putut intampla. (Un incident similar s-a petrecut in 1999, cand un pasager „malefic” a transmis mesajul unui accident – ca o gluma a spus el – pe un zbor intre San Francisco si Londra.)

Acesta este doar cel mai recent incident ce iese la lumina intr-o saptamana salbatica pentru companiile aeriene. Joi, Administratia Federala a Aviatiei din SUA a propus o penalizare record de 24,2 milioane dolari pentru American Airlines, spunand ca societatea a pus in pericol pasagerii efectuand 14.000 de zboruri cu avioane care nu indeplinesc standardele de siguranta. In 2008, compania a anulat peste 3.000 de zboruri pentru a incerca sa repare probleme aparute la cablurile electrice de pe jeturile sale. Americanii intentioneaza sa conteste amenda.

Intre timp, intr-una din cele mai nepotrivite miscari de marketing din istoria recenta, Henan Airlines a publicat in aceasta saptamana o fotografie a unui avion prabusit, carbonizat, pe pagina sa de web, dupa ce 42 de pasageri au murit intr-un accident in China. Compania si-a concediat presedintele dupa acest accident.

Cel putin una din gafele companiilor aeriene din aceasta saptamana arata masura cavalcadei de lipsa de organizare si de interes ori a debandadei din acest sector in mainile caruia ne punem vietile de cate ori avem o calatorie mai lunga de facut.

Spaima, amenzi de siguranta, fotografii ale accidentelor si butoane apasate din greseala … Ce mai urmeaza?! (Sursa: The Sun)

Comentati?